EXCLUSIV  Nehammer, sub presiunea referendumului pe subiectul Rusia. Hartmann: Riști să ai surprize / Vâlcu vede un scenariu care ar ajuta România

H. D. Hartmann, analist de politică externă, a vorbit despre un posibil scenariu al unei alianțe a lui Karl Nehammer cu partidul de extremă dreapta FPÖ, partidul care solicită un referendum privitor la sancțiunile împotriva Rusiei.

Partidul Libertății din Austria (FPÖ), a solicitat un referendum național privind sancțiunile împotriva Rusiei și transporturile de arme către Ucraina.

„Vrem să întrebăm populația ce părere are despre politica actuală de sancțiuni împotriva Rusiei și exporturile de arme către Ucraina”, a declarat luni europarlamentarul Harald Vilimsky, șeful delegației liberale în Parlamentul European.

În urma alegerilor care au avut loc pe 29 ianuarie 2023 în Austria, ÖVP, formațiunea lui Karl Nehammer, a obținut aproximativ 39%, iar FPÖ în jur de 24%.

Hartmann: Dacă îi dai votul cetățeanului, printr-un referenndum, riști să ai surprize

H. D. Hartmann, analist de politică externă, a spus la emisiunea Geostrategica, la DC News, că este posibil ca actualul cancelar să se alieze cu FPÖ și să le facă diferite concesii, inclusiv un referendum privind sancțiunile:

„Fără FPÖ nu va exista o guvernare și va trebui măcar parlamentar să-i asigure stabilitatea guvernului. FPÖ are în plus exact cele 10 procente pe care le-a pierdut Nehammer. La un moment dat va trebui să-i bage în seamă, iar dacă prețul e un referendum, Nehammer va zice da, pentru că știe să joace politic“, a spus H. D. Hartmann.

„Nu face coaliție cu socialiștii?“, a întrebat Val Vâlcu.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Cum ar trebui să răspundă România după ce Austria i-a blocat aderarea la Schengen. Hartmann: Aș fi răspuns cu aceeași monedă / Vâlcu: Avem tot viitorul în față

„Nu are nicio șansă. Cum să se înțeleagă, deoarece socialiștii sunt pentru integrare europeană, pentru ajutorarea Ucrainei? Sunt niște principii complet antagonice acolo. Stabilitatea guvernării o va da acest partid de extremă dreapta, iar la nivel parlamentar sunt convins că nu vor mai încerca formula Haider, pentru că Europa i-a izolat complet“, a completat H. D. Hartmann.

„Pentru noi ar fi bine, că le-ar suspenda dreptul de vot“, a adăugat Val Vâlcu.

„Da, pentru noi ar fi bine, dar nu cred că vor mai încerca o formulă în care să fie izolați politic și economic, mai ales că, pe timpul lui Haider, Europa de atunci nu era la fel de puternică precum Europa de azi”,  a conchis Hartmann.

CITEȘTE ȘI     -       Președintele Croației, declarație controversată despre Ucraina și Rusia. N-ar trebui să mire pe nimeni ce a zis pentru că și-a primit plata în avans de la Austria

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel