EXCLUSIV  Cum ar trebui să răspundă România după ce Austria i-a blocat aderarea la Schengen. Hartmann: Aș fi răspuns cu aceeași monedă / Vâlcu: Avem tot viitorul în față

H. D. Hartmann a spus ce ar fi trebui să facă România imediat după ce Austria a votat împotriva țării noastre de aderare la Spațiul Schengen.

Pe 8 decembrie 2022, în Consiliul JAI, Austria și Țările de Jos au refuzat accesul României și Bulgariei în Spațiul Schengen. Nu același lucru s-a întâmplat și cu Croația, care a fost admisă în ciuda faptului că țara este mult mai favorbailă intrării migranților în Uniunea Europeană decât România.

H. D. Hartmann, analist de politică externă, a spus, în cadrul emisiunii Geostrategica, la DC News, care ar fi trebui să fie primul lucru pe care România să îl facă după ce Austria a respins accederea în Spațiul Schengen:

„România de ce nu utilizează dreptul de veto? În momentul în care Austria a făcut ceea ce a făcut, România trebuia, de pildă, în Comisia de Pescuit, unde orice propunere a Austriei, care sigur e olandeză, să fie respinsă prin veto. În orice comisie din Uniunea Europeană, tot ce era semnat de austrieci, trebuia să fie respins cu veto românesc timp de 6 luni“, a spus H. D. Hartmann.

„Avem tot viitorul înainte! Toate care vor veni, să le blocăm“, a spus jurnalistul Val Vâlcu.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Hartmann: De ce cred că a mers, de fapt, Nehammer în Bulgaria

„Nu aș fi fost pentru blocarea Croației, pentru că loveam într-o țară care nu are nimic cu noi. În viitor, așa cum zici, de la funcția de portar, unde candidează un austriac, până la cea de președinte, secretar general al ONU, etc, să respingem“, a mai completat Val Vâlcu.

„Tot! La revedere! 6 luni de pedeapsă. Avem 16 ani de când am intrat în UE, suntem o civilizație europeană matură, avem europarlamentari, aveam comisari europeni, avem vicepreședinți de Parlament European și tot ce ne trebuie. România nu e copilul de la colțul străzii și nu a fost niciodată copilul de la colțul străzii“, a spus H. D. Hartmann.

„România să-și exercite dreptul de vot, sau și-l va exercita poprul la alegeri împotriva celor care înghit și nu fac nimic“, a adăugat Val Vâlcu.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  H.D. Hartmann i-a făcut profilul lui Karl Nehammer, cancelarul Austriei / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel