Urmărește emisiunea live


Nehammer, agresiv referitor la subiectul Schengen. Dialog tensionat cu un jurnalist austriac care încerca să îi explice pe ce rută vin de fapt imigranții/ video

Nehammer, agresiv referitor la subiectul Schengen. Dialog tensionat cu un jurnalist austriac care încerca să îi explice pe ce rută vin de fapt imigranții/ video/ Foto: Agerpres
Nehammer, agresiv referitor la subiectul Schengen. Dialog tensionat cu un jurnalist austriac care încerca să îi explice pe ce rută vin de fapt imigranții/ video/ Foto: Agerpres

Karl Nehammer, cancelarul Austriei, a avut o reacție agresivă la auzul unei întrebări legate de situația lărgirii spațiului Schengen, în perspectiva alegerilor regionale unde se prefigurează că partidul lui rămâne doar pe locul al 3-lea în preferințele de vot.

 

El a avut un schimb dur de replici cu moderatorul postului de televiziune ORF, Martin Thür. Momentul de maximă tensiune a fost chiar la întrebarea despre motivul refuzului aderării României la spațiul Schengen.

„Extinderea frontierei Schengen înseamnă că protecția frontierelor externe trebuie să funcționeze”, a spus cancelarul. „Și voi fi în Bulgaria în curând, însuși președintele bulgar spune că presiunea migratorie la granița turco-bulgară este uriașă. La fel cum presiunea migrației pe care ați menționat-o este uriașă între Serbia și Ungaria. Și acum vine punctul dvs. pe care l-ați ridicat, această reducere a cererilor de azil este legată în principal de cifrele pentru Tunisia și India. Am avut peste 15.000 sau aproape 18.000 de cereri de azil din partea indienilor din această zonă”, a spus Nehammer, conform publicației austriece Kurier.

După această explicație, moderatorul emisiunii a încercat să îi explice că valul de imigranți nu vine prin această rută.

„Exemplul indian este unul foarte bun. Vă spun imediat, mișcarea de migrație a indienilor, acesta este o rută specială de trafic care funcționează”, a continuat Nehammer.

Martin Thür a încercat apoi să să îl întrerupă pe cancelar și să revină la întrebarea inițială, în timp ce zâmbea ușor, ceea ce i-a adus o mustrare din partea cancelarului: „Nu e nimic de râs.”

Moderatorul ORF a încercat să îl liniștească pe oficial: „Nu râd. Încerc doar să vă întrerup.”

Vezi segmentul din emisiune aici:

Narativul lui Nehammer, referitor la extinderea spațiului Schengen, suferă o lipsă din ce în ce mai mare de credibilitate în Austria, după ce Consiliul UE i-a recomandat Vienei să ia măsuri în urma deficienţelor constatate în privinţa returnării cetăţenilor unor terţe state.

Practic, motivul pentru care sistemul Schengen ar dezavantaja Austria ar avea la bază tot vina Vienei, întrucât cancelaria de acolo nu a pus în aplicare toate normele necesare.

Eugen Tomac, europarlamentar PMP, parte din grupul Partidului Popular European, a avut o reacție dură în urma adoptării acestor recomandări, numindu-le dovezile clare „care anulează poziția Austriei în ceea ce privește extinderea Schengen”.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel