EXCLUSIV  Negocieri Rusia-Ucraina în Turcia. Hartmann: Să nu uităm că o parte din Ucraina a fost turcească. Ironia istoriei...

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Markus Spiske)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Markus Spiske)

H.D. Hartmann a vorbit despre negocierile dintre Rusia și Ucraina, din Turcia, și a punctat un aspect importat.

"Din punctul meu de vedere, negocierile nu vor putea aduce, la ora actuală, multe răspunsuri şi multe rezolvări pentru că niciuna din părţi nu a reuşit să stabilizeze obiectivele sale. Nici Ucraina nu reuşeşte să obţină o victorie confortabilă pentru a impune condiţiile necesare unei păci care să o avantajeze. Deși Rusia a construit tranşee, deşi are sprijinul local al celor două republici autointitulate independente şi recunoscute numai de către Rusia - Lugansk şi Donetk -, deşi aceste lucruri au avut loc - pe teren exista un element de superioritate rusesc - iată că Mariupol încă rezistă, este una asediu generalizat aoclo.

Președintele Franţei făcea apel la crearea unui culoar umanitar de extracţie a populaţiei care a mai rămas în oraş. Imagineza-ţi un oraş de 450.000 de oameni... Acum vorbim doar despre extracţia a 50.000 - 60.000 de civili. Oraşul a fost depopulat. Iată că Turcia, oferindu-şi simbolic palatul baroc, legătura sa directă cu Europa, oferindu-şi oficiile de bună gazdă pentru negocierile dintre cele două ţări, îşi reafirmă statutul de putere europeană. Dar, la acele negocieri, din nefericire, nu există soluţii", a spus H.D.Hartmann, în emisiunea Geostrategica, de la DCNews TV.

"Rusia a câştigat o parte din Ucraina, ca urmare a războiului cu Imperiul Otoman"

"Să nu uităm că o parte din Ucraina a fost turcească şi, în secvenţele istorice, Rusia a câştigat o parte din Ucraina, ca urmare a războiului cu Imperiul Otoman, cealaltă parte fiind ocupată de către puterea poloneză şi cea suedeză. Să nu uităm că Ucraina a avut o istorie extrem de fragmentată, fiind la cheremul multor puteri ale zilei din acel moment. Ironia istoriei sau nu, este foarte clar că dialogul din Bielorusia nu dădea rezultate. Era clar că trebuia cineva cu o altă forţă diplomatică, cu o altă filozofie să ofere spaţiul de negociere", a mai spus Hartmann.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Preşedintele Turciei i-a reiterat lui Vladimir Putin oferta unui summit Rusia - Ucraina

Amintim că preşedintele Turciei a discutat, vineri după-amiază, cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre stadiul negocierilor cu Ucraina şi a reiterat propunerea de a găzdui un summit, pentru semnarea unui eventual acord de pace.

„Negocierile pozitive şi constructive care au avut loc la Istanbul săptămâna aceasta au generat speranţe pentru pace", i-a transmis Recep Tayyip Erdogan lui Vladimir Putin, conform Preşedinţiei de la Ankara, citat de agenţia Anadolu.

Recep Tayyip Erdogan a reiterat propunerea de organizare în Turcia a unui summit al preşedinţilor Rusiei şi Ucrainei.

De asemenea, amintim că Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a vorbit despre ajutorul pe care China l-ar putea acorda Rusiei. Reputația Chinei este în joc dacă ajută Rusia să evite sancțiunile internaționale, a avertizat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în urma unui summit online cu președintele Chinei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel