Negocieri Cotroceni. PNL, cerere împotriva lui Sevil Shhaideh

PNL cere ca în viitorul Guvern să nu se regăsească Sevil Shhaideh. Socilitarea a fost făcută de Raluca Turcan, liderul grupului parlamentar liberal din Camera Deputaţilor. 

Potrivit unui comunicat al PNL Raluca Turcan apreciază că "PSD îi acoperă urmele ministrului Shhaideh, iar prerogativele Parlamentului sunt călcate în picioare de coaliţia guvernamentală", după ce în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a fost respinsă solicitarea ca aceasta să fie prezentă la 'Ora Guvernului' pentru a da explicaţii asupra modului în care s-au alocat fondurile prin PNDL imediat după ce şi-a prezentat demisia din Guvern. 

"Timp de mai multe luni Programul Naţional de Dezvoltare Locală a fost nefuncţional, iar în perioada crizei politice ministrul Dezvoltării a 'mituit' baronii PSD, exclusiv pe criterii politice şi de clan, cu bani din bugetul public. La numai câteva ore de la momentul în care şi-a prezentat demisia din Guvern, ministrul Dezvoltării a direcţionat din pix cele mai mari sume prin PNDL către fiefuri pesediste - primării de sector, Teleorman, Argeş, Olt, Ialomiţa, Brăila - tocmai pentru a fideliza liderii PSD şi a-i menţine captivi în tabăra şefului PSD, domnul Liviu Dragnea", precizează Turcan. 

În opinia ei, "este mai mult decât evident faptul că a fost vorba de o tranzacţionare politică a voturilor pentru moţiunea de cenzură depusă de PSD-ALDE împotriva propriului Guvern. 

Iar acum încearcă să-şi ascundă urmele şi să o apere de răspundere în faţa Parlamentului, prin neprezentare. Aceasta a fost principala miză a luptei pentru putere din interiorul PSD - controlul politic asupra alocării resurselor de la buget. PNL cere ca în viitorul Guvern să nu se regăsească ministrul Sevil Shhaideh", menţionează Raluca Turcan. 

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a respins, luni, propunerea PNL ca ministrul interimar al Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, să vina în plen la Ora Guvernului. 

După şedinţa acestui for, secretarul Camerei Ioana Bran a precizat că propunerea a fost respinsă pe motiv că nu se poate face o solicitare în acest sens "de azi pe azi". Liberalii au propus ca Sevil Shhaideh să vorbească în plen pe tema: "Lipsa de transparenţă a Programului Naţional de Dezvoltare Locală". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel