NATO își deschide centru de contraspionaj la Bucuresti

NATO a solicitat României să găzduiască un detașament de contrainformații la Bucuresti, iar cererea trebuie aprobată de Parlament, după o cerere oficială a președintelui Klaus Iohannis, potrivit hotnews.ro.

Unul dintre motivele pentru care NATO vrea ca Romania să găzduiască acest serviciu este acela că țara noastră gazduieste deja doua structuri NATO infiintate dupa summit-urile din Tara Galilor si Varsovia, dar si pentru ca exista "amenintari raportate". Citeva detalii relevante: Romania va gazdui in luna iulie un exercitiu NATO-mamut cu 30.000 de soldati, iar Rusia isi sporeste constant operatiunile propagandistice indreptate impotriva NATO si UE.

Detasamentul va sprijini trupele si structurile NATO din Romania cu informatii despre presupuse acte de spionaj sau sabotaj din partea unor forte ostile. Chiar daca nici NATO, nici Ministerul Apararii nu o spun direct, e vorba despre protejarea fortelor NATO fata de posibile actiuni ostile din partea Rusiei.

Decizia infiintarii acestui detasament vine pe fondul pregatirilor intense pentru desfasurarea in Romania a celui mai mare exercitiu NATO din istoria tarii: 30.000 de militari din mai multe tari aliate vor veni in Romania, dupa cum a anuntat in premiera ambasadorul SUA la Bucuresti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel