NATO ar putea interveni în Ucraina, dacă Rusia foloseşte arme chimice. Andrzej Duda: Atunci începe să fie periculos

Fotografie creată de Somchai Kongkamsri, de la Pexels
Fotografie creată de Somchai Kongkamsri, de la Pexels

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, avertizează că dacă Rusia va folosi arme chimice în Ucraina, NATO ar putea să decidă să nu mai stea deoparte. 

În cadrul unei interviu acordat BBC, Andrzej Duda a fost întrebat dacă nu crede că președintele Putin s-ar putea pregăti să folosească arme chimice.

"Este ceva ce lumea nu a mai văzut la această scară de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace", a spus el.

"Dacă mă întrebați dacă Putin poate folosi arme chimice, cred că Putin poate folosi orice în acest moment, mai ales când se află în această situație dificilă. Din punct de vedere politic, el a pierdut deja acest război, iar din punct de vedere militar, nu îl câștigă."

Întrebat dacă o astfel de utilizare ar putea determina o intervenție a NATO, a spus el: "Bineînțeles, toată lumea speră că nu ar îndrăzni să facă acest lucru. Dar... dacă folosește arme de distrugere în masă, acest lucru ar schimba situația fundamental. Cu siguranță, [NATO]... ar trebui să se așeze la masă și va trebui să se gândească serios la ce să facă, pentru că atunci începe să fie periculos, nu doar pentru Europa..., ci pentru întreaga lume.", scrie Mediafax.

”Folosirea armelor chimice, direct din manualul Rusiei”, acuză Boris Johnson, care traduce avertismentul lui Putin

Rusia a susținut că Ucraina depozitează arme chimice și plănuia să le folosească. Premierul britanic, Boris Johnson, consideră afirmația drept scuză pentru a justifica o eventuală folosire de arme chimice chiar de către Rusia. 

Boris Johnson a spus că se teme că Vladimir Putin ar putea desfășura arme chimice în Ucraina, deoarece acestea ar fi ”direct din manualul Rusiei”

Declarația a fost făcută în cadrul programului de interviuri Beth Rigby de la Sky News, unde premierul britanic a spus că singurul mod în care războiul din Ucraina se poate termina este dacă președintele rus își dă seama că a făcut o ”greșeală catastrofală”.

Boris Johnson a reiterat temerile oficialilor occidentali precum că Vladimir Putin ar putea folosi arme chimice în Ucraina, după ce Moscova a acuzat Kievul că plănuiește să le desfășoare pe câmpul de luptă. ”Lucrurile pe care le auziți despre armele chimice sunt direct scoase din manualul lor”, a spus premierul britanic. ”Încep să spună că există arme chimice care au fost depozitate de adversarii lor sau de americani. Ați văzut-o în Siria. Ați văzut-o chiar și aici, în Marea Britanie. E ceva ce ei au făcut deja. Este un guvern cinic, barbar" acuză Boris Johnson. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel