Naționala U21, ultimele meciuri. Mirel Rădoi, cu frica-n sân

Mirel Rădoi a declarat că ”avem meteahna de a ne împiedica la sfârşit, importanţa meciurilor cu Ţara Galilor şi Liechtenstein e capitală”.

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal Under 21, Mirel Rădoi, a declarat, luni, că jucătorii săi trebuie să înţeleagă importanţa capitală a meciurilor cu Ţara Galilor şi Liechtenstein din preliminariile CE 2019 deoarece echipele româneşti au meteahna de a se împiedica la sfârşit.

'Suntem încrezători, dar aş vrea ca înaintea acestei partide cu Ţara Galilor jucătorii să fie conştienţi de ceea ce urmează pentru că nu am realizat încă nimic. Aş vrea ca după această dublă lumea să spună că este o generaţie bună şi nu că a fost o generaţie bună. Trebuie să înţeleagă faptul că importanţa acestor meciuri este capitală. Suntem la un singur pas şi, de cele mai multe ori în istoria noastră, indiferent că vorbim de echipe de club sau naţionale, avem meteahna de a ne împiedica tocmai la sfârşit. Sper să îi capacităm pe băieţi să înţeleagă faptul că pot fi un imbold pentru celelalte generaţii. Dar la cum i-am văzut pe băieţi, cred că au înţeles mesajul nostru. Ce are fiecare individual trebuie să pună în spiritul echipei, numai aşa ne putem califica din nou la Campionatul European după 20 de ani', a spus Rădoi.

Mai rămâne un singur pas

'Cred că această generaţie e mai bună decât cea din care am făcut eu parte. Mai rămâne un singur pas, să reuşească această calificare. Deocamdată ne gândim la primul meci. Pentru că dacă vom câştiga acum, iar în meciul doi nu vom reuşi să luăm acel punct atunci cred că nu avem ce căuta la Campionatul European', a adăugat selecţionerul. Acesta speră ca suporterii să vină în număr cât mai mare la partida cu Ţara Galilor programată pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca la 12 octombrie.

'Aşteptăm cât mai mulţi oameni la meciul de la Cluj. Aceşti jucători au arătat că pot practica un fotbal bun, iar acum sunt aproape de o calificare după 20 de ani. Iar eu cred că emulaţia acestei naţionale de tineret poate aduce mai mulţi oameni la stadion. Îi chemăm alături de noi, echipa are nevoie de ei în momentele grele pentru că noi cu siguranţă vom suferi în această partidă. Dar aşa cum am arătat cu Bosnia şi Portugalia, ştim să suferim şi la sfârşit ştim să ne bucurăm', a menţionat el.

Rădoi susţine că selecţionerul primei reprezentative, Cosmin Contra, a înţeles importanţa calificării şi a lăsat un număr important de jucători la lotul de tineret.

La 12 octombrie, de la ora 19,00, România U21 întâlneşte Ţara Galilor pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca, iar la 16 octombrie, ora 21,00, selecţionata Liechtensteinului pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti. 'Tricolorii' mai au nevoie de patru puncte pentru calificarea directă la Campionatul European ce va fi găzduit anul viitor de Italia şi San Marino.

Vezi și: Iubitele şi amantele care au influenţat istoria. Rădoi: Războiul nu s-a dus doar pe front



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel