EXCLUSIV  Iubitele şi amantele care au influenţat istoria. Rădoi: Războiul nu s-a dus doar pe front

Mihai Ciobanu / 12 sep 2018 / 12:01 Salveaza PDF Comentarii

Mireille-Carmen Rădoi, directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, a explicat, la DC News, cum marile decizii luate pentru ţară au fost influenţate, în bună măsură, şi de acţiuni ale soţiilor, iubitelor sau chiar amantelor bărbaţilor de stat. 

Mireille-Carmen Rădoi, directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, a povestit, într-un interviu acordat DC News, despre femeile care au influenţat semnarea unor importante tratate pentru România, fie ele soţii, iubite sau chiar amante.

"Am vrut să ieşim un pic din locurile comune şi să vedem că un război nu se poartă doar cu arma în mână pe linia frontului, un război se poartă şi îngrijind orfanii, îngrijind bolnavii, şi alături de bărbaţi în prima linie, dar şi făcând acţiuni caritabile în ţară sau în străinătate sau de strângere de fonduri, ori activism pro-unionistă – cum e cea a Societăţii Ortodoxe Naţionale a Femeilor Române, prin Crucea Roşie.

De asemenea în artă, în literatură, în presă, poate chiar soţiile sau iubitele, amantele unor mari oameni de stat  au influenţat semnarea unui tratat", povesteşte Mireille Rădoi.  

Urmăreşte, aici, cele povestite de Mireille Rădoi:


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25