Năstase, "trofeul": coincidenţe şi greşeli suspecte în filmul arestării

Arestarea lui Adrian Năstase şi transportarea acestuia de la Spitalul Floreasca s-ar fi putut transforma într-o tragedie. Fostul general, Toma Zaharia, a explicat pentru DeCe News că poliţişti care au efectuat transferul au săvârşit o serie de erori de procedură, care fi putut avea consecinţe grave. Poliţiştii nu au asigurat perimetrul pe unde a fost scos  Năstase şi în acest fel, un posibil atentator ar fi putut ajunge cu usurinţă la fostul premier. Pentru siguranţa lui Năstase acesta putea fi scos pe o altă ieşire a spitalului unde nu se afla nici presa, dar nici protestarii care l-au întâmpinat la ieşire. 

"Poliţiştii ar fi trebuit să îndepărteze presa, să impună o distanţă de securitate. Nu au procedat aşa în Zambaccian, nici la Floreasca, deşi se impunea pentru siguranţa persoanei", a spus Zaharia.

Eroarea poliţiştilor alimentează ideea că s-a dorit o arestare spectaculoasă în cazul Năstase. Dacă la casa din Zambaccian planurile au fost dejucate de tentativa de sinucidere a fostului premier, la Floreasca poliţiştii aveau tot timpul să pregătească transportul lui Năstase, însă au preferat să îl scoată pe intrarea principală unde aştepta mass-media.

Graba cu care s-a acţionat în privinţa lui Năstase şi momentul ales de procurori pentru externare, ar putea părea şi ele suspecte în acest context. Năstase a fost scos din spital la o oră de maximă audienţă, când televiziunile aveau emisiunile de prime-time. Un alt beneficiu pentru procurori a fot faptul că aseară nu a fost zi de meci la Euro şi tot publicul a stat conectat doar pe acest eveniment. Nici în seara când s-a dat sentinţa nu era meci la Euro 2012, iar în audienţe s-a simţit accest lucru.

De ce a fost scos Năstase pe poarta principală

Medicii şi poliţiştii aveau mai multe variante pentru a-l scoate pe Năstase din spital. DeCe News a analizat căile prin care putea fi scos Năstase şi am constatat că una dintre cele mai sigure ar fi fost pasarela care leagă Spitalul Floreasca de Spitalul Sfânta Maria. Această pasarelă este o legătură directă între cele două spitale şi este folosită ca cel mai scurt drum de acces.

Avantajul acestei pasarele era faptul că Năstase nu ar fi fost pus în pericol de vreun atentator, care l-ar fi aşteptat la poarta principală. Mai mult, Năstase nu ar  fi fost expus în lumina reflectoarelor şi a camerelor de luat vederi.

Vezi mai jos GALERIE FOTO cu pasarela pe unde putea fi scos Năstase:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel