Narcisa Iorga, dispută cu Lucian Mândruță pe Facebook

Narcisa Iorga, fost membru CNA, i-a pus o întrebare-cheie lui Lucian Mândruță pe contul său de Facebook.

"Am o curiozitate. Sper că nu-mi va fi luată în nume de rău, căci e cât se poate de sinceră: Lucian Mîndruță, se "recuza" când e vorba despre "oameni pe care îi cunoaște personal", "al căror angajat a fost" sau "în casă cărora a intrat"? Dau doar câteva exemple: Adrian Năstase, Adrian Sârbu, Dan Voiculescu. De câte ori sunt în discuție persoanele acestea, în context penal, mai ales, Lucian Mândruță spune că ar fi lipsit de caracter dacă s-ar pronunța.

Aș înțelege atitudinea lui dacă nu ar participa la emisiuni tv ca jurnalist. În această calitate însă a cunoscut multe persoane publice. În această calitate, de jurnalist, ar trebui să facă o analiză rece, distantă, indiferent de persoana aflată în dezbatere. Nu înțeleg: un jurnalist se pronunță în cazul unor persoane și în al altora nu? Nu se pronunță decât în cazul persoanelor pe care nu le cunoaște personal?

Ajută-mă să înțeleg, Lucian!", a scris Narcisa Iorga pe Facebook.

Răspunsul lui Lucian Mândruță a venit tot pe rețeaua de socializare: "Nu știu să-ți explic de ce, Narcisa Iorga. Nu le sunt dator, nici cu bani și nici cu vreo chestie morală. Pur și simplu așa am fost educat eu. Să nu vorbești urât pe la spate pe oamenii pe care îi cunoști. Iar eu nu mai sunt jurnalist. Sunt un om care are opinii online. Sunt suficienți aia care să-l înjure pe Năstase sau Voiculescu. Eu personal, când am de înjurat, prefer s-o fac în față. Și de asemenea prefer s-o fac când omul e la putere. În rest, văd că ai strâns aici niște oameni care delirează. Gen "infiltrați pe bani mulți". Dacă ăsta e publicul tău și te mulțumești cu el, cred că greșești. Trebuie să aspirăm la lume de calitate și la comentarii de calitate".

"Lucian, eu sunt departe de performanțele tale în social media, dar sigur nu mi-aș permite să cataloghez în vreun fel pe cei care comentează pe wall-ul tău. Sau ar trebui să fac o selecție? Tu așa procedezi? Răspunsul pe care mi l-ai dat este nu doar incorect - cum adică vorbești pe la spate niște persoane publice când discuți despre ele la tv? - dar este și insinuant, motiv pentru care prefer să-l ignor și să continui să te urmăresc în emisiuni tv în care ești prezentat ca jurnalist. Un jurnalist rămâne jurnalist atâta vreme cât scrie în media, deci și tu ești în continuare în breaslă. Așa cum spuneam, speram să nu interpretezi negativ remarca mea. Nu s-a întâmplat așa, din păcate! Oricum, eu am învățat ceva și din asta. Mulțumesc! Nu înțeleg cum poți, ca jurnalist, să fii vehement în privința unor persoane și tolerant în privința altora nu prin argumente ce țin de faptele diferite ale persoanelor respective, ci prin subiectivismul dat de faptul că le-ai fost angajat sau le-ai călcat pragul casei", a fost replica Narcisei Iorga.

"Se numește caracter. Așa m-a învățat bunicul. Care a făcut și el politică. Cu Goga, ca să nu existe dubii", a scris Lucian Mândruță.

"Lucian, am înțeles că ai caracter și eu nu, încă din prima explicație. Restul nu l-am înțeles. Dar nu-i nimic. Mai încerc!", a adăugat Narcisa Iorga.

În replică, Lucian Mândruță i-a scris: "Narcisa Iorga, hai că e un cuvânt prea mare "caracter' și oricum nu ar trebui să mă pronunț eu în privința mea. Să-i zicem mai degrabă rușine. Da, mi-e rușine să vorbesc de rău oameni în casa cărora am intrat. Chiar și în calitate de reporter. Asta e, probabil că de-aia nu mai sunt jurnalist".

Disputa dintre cei doi a continuat pe Facebook.

VEZI ȘI: Lucian Mândruță, la mintea unui copil de 13 ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel