Mureş: Proiectil de 105 mm, descoperit în apropierea Complexului Transilvania Motor Ring

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş a anunţat, marţi, că în apropierea Complexului Transilvania Motor Ring, din satul Cerghizel, a fost descoperit un proiectil de 105 mm în timpul unor lucrări agricole care se efectuau în zonă.

"În apropierea Complexului Transilvania Motor Ring, în urma lucrărilor agricole s-a descoperit un proiectil de 105 mm, care provine din timpul conflictelor militare, probabil din cel de-Al Doilea Război Mondial. Proiectilul va fi ridicat de echipa pirotehnică din cadrul ISU 'Horea' Mureş şi depozitat într-un loc special amenajat, urmând să fie distrus într-un poligon omologat. Colegii mei, după ce vor asigura zona şi după ce vor verifica muniţia, vor verifica dacă mai există şi altă muniţie neexplodată în zonă", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, plutonier Dan Petru Daniel.

Directorul Complexului Transilvania Motor Ring, Thomas Moldovan, a precizat că zona în care a fost descoperit proiectilul este în apropiere de gardul împrejmuitor al circuitului, dar că accesul în zonă nu a fost restricţionat, fiind la o oarecare depărtare de drumul de acces.

Cel mai mare complex pentru sporturi auto din România,Transilvania Motor Ring, aparţine Consiliului Judeţean Mureş şi a fost dat în folosinţă în luna noiembrie 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel