Muntenegru. Șef al opoziției proruse, arestat

Unul dintre şefii opoziţiei proruse a fost arestat în noaptea de joi spre vineri în Muntenegru după ce 'a refuzat să depună mărturie' într-un caz de corupţie, a anunţat poliţia într-un comunicat, informează France Presse.

Iniţial prooccidental, partidul lui Nebojsa Medojevic, Mişcarea pentru Schimbare, este membru al coaliţiei proruse Frontul Democrat şi a participat la manifestaţiile din 2015 împotriva integrării în NATO. Acesta este acuzat că 'a refuzat să depună mărturie' în faţa justiţiei după ce la începutul anului 2018 l-a acuzat pe contul său de Facebook pe procurorul special pentru Muntenegru Milivoje Katnic că a primit mită de 100.000 de euro pentru a-l scăpa de închisoare pe un responsabil politic, membru al partidului la putere, DPS (Partidul Democrat Socialist) al omului forte din Muntenegru Milo Djukanovic.

Ar putea rămâne în arest 60 de zile

Nebojsa Medojevic, în vârstă de 52 de ani, ar putea rămâne în detenţie timp de până la două luni. După anunţul arestării lui Nebojsa Medojevic, deputaţii Frontului Democrat au rămas în parlament o parte din noapte. Ei au denunţat arestarea unui deputat 'pentru ceva ce a spus'. Potrivit acestora, Nebojsa Medojevic 'a fost răpit şi dus la închisoare'. Doi alţi lideri ai opoziţiei, Andrija Mandic şi Milan Knezevic, sunt în prezent judecaţi pentru presupuse încercări de lovitură de stat comise de proruşi în toamna anului 2016. Ei afirmă că aceste acuzaţii sunt un complot politic al puterii împotriva opoziţiei proruse. Verdictul este aşteptat la începutul anului 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel