Municipiul Iaşi, 'Oraş Regal'cu acordul Casei Regale

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica a declarat, marţi, că Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, şi Principele Radu se vor afla miercuri, de 24 Ianuarie, la Iaşi, după ce la începutul acestei săptămâni Casa Regală şi-a dat acordul ca Iaşiul să poarte titulatura de 'Oraş Regal'.

Potrivit unui comunicat remis presei de Primăria Municipiului Iaşi, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, 24 ianuarie, cuplul regal va lua parte la sărbătoarea publică din Piaţa Unirii. Pentru conducerea Primăriei Municipiului Iaşi vizita Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei române, şi a Alteţei Sale Regale Principele Radu este cu atât mai onorantă şi mai îmbucurătoare cu cât, printr-o scrisoare trimisă chiar luni, 22 ianuarie, Casa Regală a transmis municipalităţii acordul pentru ca Municipiul Iaşi să poarte titulatura de 'Oraş Regal', precizează comunicatul menţionat.

Alături de oficialităţile municipiului şi judeţului Iaşi, Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu vor depune coroane de flori la statuia Principelui Alexandru Ioan I, la statuia Regelui Ferdinand, la portretul Regelui Mihai I de la Mitropolie şi la mormântul Principelui Alexandru Ioan I de la Biserica Trei Ierarhi. În dimineaţa zilei de 24 ianuarie, la Primăria Municipiului Iaşi, Principele Radu va participa la sărbătorirea unui deceniu de înfrăţire a autorităţilor locale din Iaşi şi Chişinău, la lansarea volumului 'Iaşul, leagăn al unirii neamului românesc' şi la vernisajul expoziţiei de fotografie dedicată Municipiului Chişinău.

Mulţumiri Familiei Regale a României

'În numele cetăţenilor Municipiului Iaşi şi al meu personal, mulţumesc public Familiei Regale a României pentru că, spre deosebire de unii lideri vremelnici, ne face onoarea de a participa la sărbătorirea Unirii Principatelor Române în oraşul nostru. Iaşul a fost un leagăn al Coroanei, iar marile evenimente care au făurit România Mare, al cărei Centenar îl serbăm în 2018, nu ar fi fost posibile fără relaţia privilegiată dintre oraşul nostru şi Casa Regală. De asemenea, îi mulţumesc doamnei senator Laura-Iuliana Scântei pentru implicarea neobosită în toate proiectele pe care municipalitatea ieşeană are onoarea de a le organiza în parteneriat cu Familia Regală', a declarat primarul Mihai Chirica, potrivit comunicatului de presă.

Din august 2016, Familia Regală a României a participat la 21 de evenimente legate de Centenarul Primului Război Mondial şi al Marii Uniri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel