MRU: Apariția ei devine suspectă. La ce se referă

Președintele Partidului Forța Civică și fost premier al României, Mihai Răzvan Ungureanu, consideră că apariția unei legi inițiată de parlamentarii PSD Gabriela Firea și Darius Vâlcov în acest an electoral "devine evident suspectă".

Într-un interviu, acordat miercuri pentru HotNews, senatorul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că legea prin care primarii și președinții de consilii Județene își deleagă semnătura către funcționari, promulgată de președintele Traian Băsescu în 12 martie 2014, lasă loc abuzului de încredere.

"Lasă loc abuzului, în primul rând, abuzului de încredere și aceasta nu am cum să o trec cu vederea. Să vedem care sunt efectele aplicării", a afirmat fostul premier, potrivit căruia ar fi necesară o amânare a aplicării legii, întrucât nu a avut loc o dezbatere și prezentare publică a legii, înainte de adoptare.

"Aici, în ceea ce privește legea administrației locale, într-un an electoral, apariția ei devine evident suspectă. Poate că o amânare a aplicare a legii, un moratoriu al aplicării ei, care să fie suținut și în Parlament, o re-lectură a textului inițial al legii ar fi fost necesară", a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.

În opinia fostului premier, este nevoie ca Guvernul să explice mai bine modul în care se va aplica legea delegării de semnătură în administrația locală, prin normele de aplicare a actului normativ.

"Aici cred că este nevoie de un supliment de explicații care ar trebui să vină odată cu normele metodologice de aplicare a legii. În momentul în care legea intră în conflict cu prevederile celorlalte legi sancționatorii, gen ANI sau Codul penal, legea nu poate fi pusă în aplicare. Aștept să văd care vor fi efectele pe seama absenței normelor metodologice", a mai adăugat Ungureanu.

Citește și Deputatul care l-a amenințat pe MRU: "Recunosc că sunt un comunist luminat"

Legea, inițiată de parlamentarii PSD Gabriela Firea și Darius Vâlcov, a fost promulgată în 12 martie de președintele Traian Băsescu, care, la aproape două săptămâni mai târziu după promulgare, explica: "Am considerat ca promulgarea legii e corectă și legea e corectă. În toate cele 20 de zile plus trei zile în control la Consiliul legislativ nu a existat nicio observație, nici de la Parchete, nici de la ANI. Legea a făcut obiectul unor discuții foarte serioase în rândul consilierilor", s-a mai justificat seful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel