MRU renunță la Cotroceni. O ia de la zero în PDL

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu este pe punctul de a intra în PDL. Negocierile între președintele Forței Civice și PDL nu sunt de dată recentă, spune primarul democrat-liberal Gheorghe Falcă, care precizează că speră ca MRU să se alăture proiectului dreptei unite. Mișcarea politică a lui MRU explică și atacurile recente la Elena Udrea, care se traduc într-o încercare a fostului ministru de a se rupe de tabăra Traian Băsescu.

"Împreună cu mai mulți colegi discutăm cu MRU de mai mult timp și sperăm să ia o decizie și să se alăture mișcării noastre de formare a unei drepte unite. Eu de mult discut cu dânsul genul acesta de ofertă și sperăm să se întâmple acest lucru", a declarat Gheorghe Falcă, luni seară, la B1 Tv. 

Nu mai departe de săptămâna trecută, informații apărute în presă vorbeau despre o fuziune a FC cu PNL, care oricum ar urma să fuzioneze cu PDL în viitorul apropiat.

Contactat de site-ul DC News, purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, a declarat că nu știe dacă va exista o fuziune prin absorbție între PDL și FC și că nu are cunoștință despre tratative în acest sens.

MRU: Udrea e toxică

Mihai Răzvan Ungureanu a declanșat săptămâna trecută o tiradă împotriva Elenei Udrea, președintele partidului creat de Traian Băsescu, Mișcarea Populară. El a făcut-o pe Udrea răspunzătoare pentru fărămițarea dreptei și a acuzat-o că i-a îndepărtat pe oamenii de calitate de lângă Traian Băsescu. În replică, Udrea a spus că MRU încearcă să se insereze în negocierile privind o unificare a dreptei.

Cum electoratul președintelui Băsescu este arondat Partidului Mișcarea Populară și liderului său, Elena Udrea, Ungureanu caută să se reorienteze politic, debarasându-se de tabăra Băsescu. 

MRU și-a luat gândul de la prezidențiale

În perspectiva alegerilor prezidențiale, sunt șanse reduse ca Mihai Răzvan Ungureanu să mai conteze. Partidul său, Forța Civică, care v-a fi "înghițit" de PDL, a câștigat 2,60% din voturile alegătorilor la alegerile europarlamentare din 25 mai. Intrarea în PDL a lui Ungureanu seamănă mai degrabă cu o predare politică. O candidatură a sa din partea unui partid de 2% ar fi fost absurdă, iar în fața PNL și PDL, două partide de aproximativ 15%, fostul ministru nu va avea putere de negociere.

Întrebat dacă Mihai Răzvan Ungureanu va intra în sondajele făcute de PDL și PNL pentru prezidențiabilul noului partid de dreapta, Gheorghe Falcă a spus că "la acest lucru nu vă pot răspunde, dar venirea lui MRU în PDL este un lucru pozitiv".

Ideea unei candidaturi la prezidențiale a lui MRU ar putea să nu fie una iluzorie într-un singur scenariu: dacă, în pragul alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis este scos din joc de procesul cu ANI, Crin Antonescu este "lucrat" de gruparea din PNL care îl antipatizează și dacă democrat-liberalul Cătălin Predoiu stă catastrofal în sondaje, zbătându-se la limita anonimității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel