Monica Macovei: "Ponta, Tăriceanu și conducerea UDMR fac acum jocul Moscovei"

Monica Macovei a declarat duminică, într-o conferință de presă, că suspendarea președintelui Traian Băsescu și  solicitarea UDMR de autonomie a ținutului secuiesc sunt teme false, dar generatoare de criză politică. Asta  în contextul în care la granița de est a României Federația Rusă a pornit o agresiune armată.

În acest context, ea consideră că "Ponta, Tăriceanu și conducerea UDMR fac acum jocul Moscovei".

"A lansa acum tema suspendării președintelui insultă inteligența românilor. Dacă președintele pleacă, care este logica să îl suspendăm acum ?", a declarat Monica Macovei.

Aceasta a precizat în aceeași conferință de presă că tema suspendării președintelui este una dintre cele două teme care "parazitează în acest moment România și produc o criză politică".

Citește și: Calendarul SUSPENDĂRII președintelui Traian Băsescu

O altă temă la care s-a referit candidatul la prezidențiale a fost solicitarea UDMR de autonomie a așa-numitului ținut secuiesc. "Este iresponsabil să produci o criză politică când ai un conflict, un război, la granița de est a României unde Federația Rusă atacă și când sunt declarații ale președintelui Ucrainei care se referă la amenințări împotriva României", a declarat Monica Macovei.

Ea a subliniat că în acest context o asemenea cerere de autonomie ar alimenta tensiunile. "În acest moment să vii cu o astfel de idee nu face decât să producă o amenințare împotriva României. Nu știu dacă conștient sau inconștient, dar cei care fac asemenea declarații fac în realitate jocul Moscovei împotriva intereselor României", a spus candidatul independent la președinția României, Monica Macovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel