Monedă de aur „Double Eagle”, vândută cu suma record de 18,9 milioane de dolari. Singura care poate fi deținută LEGAL

foto: Pixabay
foto: Pixabay

O monedă de aur „Double Eagle” s-a vândut cu suma record de 18,9 milioane de dolari.

Una dintre ultimele monede de aur bătute vreodată pentru circulație în SUA s-a vândut pentru suma record de 18,9 milioane de dolari în New York, anunță CNN, potrivit Mediafax.

Moneda are o valoare nominală de 20 de dolari. Ediția din 1933 nu a intrat niciodată în circulație și aproape toate monedele au fost returnate guvernului SUA și topite.

Moneda vândută, singura care poate fi deținută de cineva, legal

Doar un număr mic a intrat pe piață. Dar, în 1944, o investigație a serviciului secret a declarat că oricare dintre monedele găsite la colecționari va fi considerată furată, potrivit Sotheby's.

Specimenul vândut marți este singurul care poate fi posedat în mod legal de o persoană fizică, în urma unui proces dintre Trezoreria Statelor Unite și un fost proprietar. Vânzarea marchează a doua oară când a doborât recordul de licitație pentru o monedă, ultima dată în 2002, când a obținut 7,6 milioane de dolari.

Timbru vândut cu 8,3 milioane de dolari

Moneda a fost unul dintre cele trei obiecte valoroase scoase la vânzare de designerul de pantofi Stuart Weitzman. Celelalte două - un timbru dintr-o fostă colonie britanică și o coală de timbre poștale americane tipărite cu o eroare unică - au atras, de asemenea, oferte în milioane de dolari.

Timbrul de un cent, vechi de 165 de ani, provine din Guyana Britanică, cunoscută acum sub numele de Guyana, și s-a vândut cu 8,3 milioane de dolari.

Ultimul dintre cele trei articole ale lui Weitzman - este o coală cu timbre de poștă aeriană din SUA, datând din 1918, renumite pentru o greșeală neobișnuită: din cauza unei erori de tipărire, imaginea avionului este tipărită cu susul în jos. Cunoscut drept "Inverted Jennies", o referință la porecla avionului prezentat în proiect, doar 100 de timbre au fost produse înainte de descoperirea erorii. Blocul de patru timbre s-a vândut cu 4,9 milioane de dolari, un nou record de licitație pentru un obiect filatelic din SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel