Moise Guran, reacție după ce Mircea Badea i-a făcut plângere penală

Moise Guran,  Facebook
Moise Guran, Facebook

Jurnalistul Mircea Badea a scris, pe blogul său, că i-a făcut plângere penală lui Moise Guran. 

De pe Biziday, aplicația lui Moise Guran, a plecat vineri seară o alertă de cutremur de 10 pe Richter, care i-a speriat pe cei care aveau descărcată aplicația și au ieșit în stradă. 

Iată o parte din plângerea lui Mircea Badea: ”Subsemnatul Badea Mircea Radu, proprietar al blogului www.mircea-badea.ro si realizator de emisiuni la Antena3, doresc sa sesizez Ministerul Public cu privire la urmatoare situatie. La data de 3.03.2017 abonatii aplicatiei Biziday au primit o alerta de cutremur de 10 grade pe scara Richter. A aparut astfel un sentiment de panica teribila la foarte multi cetateni care au primit aceasta informatie falsa. Prin intensitatea sentimentului de panica si prin dimensiunea raspandirii acestuia consider ca ne aflam in prezenta unui pericol pentru ordinea publica.”

”Asta urma să fac și eu”

Moise Guran a reacționat pe Facebook, distribuind link-ul blogului lui Mircea Badea: ”Un cetatean (utilizator sau nu al aplicatiei Biziday, nu e clar) sustine ca a facut o plangere penala. E ok, asta urma sa fac si eu, chiar daca nu pe email. Daca cetateanul respectiv dorea doar mai multe sharuri, uite il ajut, nu conteaza. Procurorii vor incepe bineinteles o urmarire penala in rem, pentru a determina daca cineva a incercat sa puna in pericol securitatea publica.

Noul Cod Penal Art. 404 – Comunicarea de informaţii false Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel