Modificare privind înmatricularea mașinilor. Informație pentru toți șoferii din România

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Se fac modificări cu privire la circulația pe drumurile publice. Iată ce trebuie să știe toți șoferii. 

Guvernul României urmează să adopte în ședința de joi, 10 august, Ordonanța care modifică situația înmatriculării autovehiculelor. Astfel, prima înmatriculare a mașinii devine valabilă până la scoaterea din circulație a vehiculului, fiind necesară, odată cu schimbarea proprietarului, transcrierea din evidențele autorităților. 

”Art. I - Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:

1. La articolul 11, alineatele (2) și (9) se modifică și vor avea următorul cuprins:

„(2) Înmatricularea vehiculelor este continuă, de la admiterea în circulaţie până la scoaterea din circulaţie a unui vehicul din categoria celor supuse acestei condiţii, potrivit prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă, şi presupune următoarele operaţiuni:

a) înscrierea în evidențele autorităţilor competente, potrivit legii, a dobândirii dreptului de proprietate asupra unui vehicul de către primul proprietar;

b) transcrierea în evidențele autorităţilor competente, potrivit legii, a tuturor transmiterilor ulterioare ale dreptului de proprietate asupra unui vehicul.

(9) Societăţile abilitate să comercializeze vehicule noi şi societăţile de leasing din România pot solicita, prin intermediul platformei informatice prevăzute la art. 112 alin. (1), înmatricularea sau autorizarea provizorie pentru circulaţie a vehiculelor comercializate de acestea sau care fac obiectului contractului de leasing, în baza mandatului dobânditorului sau consimțământului deținătorului mandatat, în formă scrisă, în condiţiile stabilite prin protocol încheiat cu autoritateacompetentă din subordinea Ministerului Afacerilor Interne cu atribuţii de organizare şi coordonare a activităţii de evidenţă şi eliberare a certificatelor de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numere de înmatriculare. Prevederile art. 113 – 117 se aplică în mod corespunzător” arată Ordonanța Guvernului, care continuă și cu alte prevederi. 

Vezi aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel