Mobilizare impresionantă în București în memoria celor arși la Colectiv

Mii de români de toate vârstele s-au adunat duminică la marșul organizat în Capitală dedicat celor arși în Club Colectiv.

Solidaritate este cuvântul de ordine al celor care au dorit să aducă un omagiu tinerilor care au pierit în infernul declanșat, vineri seară, în Club Colectiv, care a îndurerat o țară întreagă.

"Marșul Tăcerii" a fost organizat prin intermediul rețelelor de socializare și are ca punct de pornire Piața Universității, începând cu ora 14,00, urmând a se încheia la locul tragediei, clubul Colectiv, de pe strada Tăbăcarilor, sector 4.

"În profunzime sunt oameni extraordinari, pe care ne putem baza, care au făcut acte de eroism şi au pus deasupra vieţii lor viaţa celor din jur. S-au dus şi au scos oameni din flăcări, i-au salvat după care au reintrat şi şi-au pierdut viaţa. Sunt nişte eroi, oameni extraordinari de la care avem toţi ce să învăţăm", a declarat unul dintre organizatorii marşului, citează România TV.

Totodată, ei se gândesc să organizeze un concert în memoria victimelor tragediei.

"E nevoie de schimbare. E nevoie să se schimbe ceva în această ţară, să nu mai existe victime nevinovate. E vorba de corupţie, acel club nu ar fi trebuit să aibă autorizaţie de funcţionare. Oamenii aceştia nu ar fi trebuit să moară", a declarat o participantă la miting.

Club Colectiv, unde iadul s-a declanșat, vineri seară, în timp ce sute de tineri se strânsese pentru a petrece, a devenit un loc de pelerinaj pentru mii de oameni, care vin să depună flori și să aprindă lumânări în memoria victimelor. 

În incendiul din Club Colectiv, 29 de persoane au murit și peste 150 au fost rănite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel