MMACA. Grup de lucru pentru actualizarea legislației referitoare la activitățile de comerț în României

MMACA a organizat, marți, 31 iulie, o reuniune a Grupului de lucru pentru actualizarea legislației referitoare la activitățile de comerț pe teritoriul României, prima sesiune sub conducerea ministrului Ștefan-Radu Oprea.

La discuții au participat reprezentanți ai instituțiilor publice cu atribuții în domeniu, specialiști din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerului Economiei, Consiliului Concurenței și ai Agenției Naționale a Administrației Fiscale de afaceri, reprezentanți ai asociațiilor patronale reprezentative (PROAGRO, ROMALIMENTA, AmCham, RUCODEM, ACDBR, Berarii României, CCIFER) și ai mediului de afaceri (Carrefour Romania, Cora, eMAG, Decathlon România, DLA Piper).

Prin aceste reuniuni, Ministerul asigură derularea dialogului cu mediul de afaceri. Participanții au pornit de la premisa că dezvoltarea comerțului, în special al celui online, a căpătat o foarte mare amploare și este că necesar ca legislația actuală să fie corelată cu dinamizarea și globalizarea acestuia, astfel încât să fie eliminate anomaliile, birocrația excesivă și ambiguitățile legislative, care îngreunează activitatea comercianților, păstrând un grad ridicat de protecție și informare pentru consumatorul final.

Ștefan-Radu Oprea: Soluții viabile pentru a elimina problemele comercianților

Discuțiile au vizat existența mai multor prevederi ale unor acte normative naționale care cuprind o dublă definire a unor termeni, sau definire incompletă, reglementări contradictorii sau care nu mai corespund activității actuale de comerț. În prezent, nu există norme clare adaptate realităților existente pe piața românească și dispozițiilor comunitare, ca, de exemplu, prevederi adaptate comerțului on-line, prevederi referitoare la vânzările de tip outlet, promoționale, de soldare sau lichidare de produse, la stocarea permanentă a informației şi în cazul platformelor de tip marketplace.

"Obiectivul principal al acestui grup de lucru pornește de la necesitatea de a moderniza cadrul general de business, prin asigurarea unor reglementări adaptate la nevoile operatorilor economici. Vrem să găsim soluții viabile pentru a elimina problemele comercianților", a declarat Ștefan-Radu Oprea.

Grupul urmează a se reuni periodic, cu implicarea reprezentanților și ai altor autorități, urmând ca fiecare problematică identificată să fie abordată distinct. Următoarea întâlnire va avea loc pe 21 august 2018, la sediul MMACA.

Vezi si: Ștefan Radu Oprea: Exportatorii români, șansă prin aplicarea acordului comercial UE-Japonia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel