Într-o postare pe pagina de Facebook, medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat că multe informații despre slăbit, care apar în mediul online, sunt false și nu există soluții miraculoase pentru pierderea în greutate, iar unele metode promovate pot fi chiar dăunătoare.
Medicul nutriționist avertizează că multe informații despre slăbit de pe rețelele de socializare sunt false. Potrivit acesteia, nu există un ingredient miraculos care să topească grăsimea rapid. De asemenea, exemplele promovate pe rețelele sociale sunt adesea nerealiste și pot fi dăunătoare.
„Nu tot ce vedeți pe rețelele de socializare despre slăbit e adevărat!
Încă nu s-a inventat un ingredient pe care să-l înghiți și să topească grăsimea. Și dacă s-ar inventa, ar luat premiul Nobel pentru medicină și ar știi toată lumea! Așa că numai cei naivi sau complet nerealiști pot da crezare metodelor miraculoase de slăbit promovate pe TikToc. Și nu e problemă că nu slăbiți, problema e că poate să vă facă rău.
Dacă bei curcuma cu apă și lămâie pe burta goală, vă promit că nu se topește grăsimea de pe abdomen și nici piele mai frumoasă nu o să aveți. Curcuma este un condiment, nu un aliment și consumat în exces poate avea efecte nefaste. Efectul lui antiinflamator este valabil doar pentru aplicații externe la nivelul articulațiilor dureroase. Însă odată înghițit, mai degrabă produce inflamație/iritație", a scris medicul nutriționist.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic avertizează că, atunci când e consumată în cantități mari, curcuma poate crește refluxul gastric, poate provoca arsuri la stomac și poate afecta absorția fierului, fiind riscantă pentru vegetarieni și persoanele anemice. De asemenea, poate interacționa cu medicamentele anticoagulante și favorizează apariția pietrelor la rinichi din cauza oxalaților, iar persoanele cu probleme hepatice sau la vezica biliară ar trebui să o evite.
„Curcuma mâncată cu lingurița crește refluxul acid și duce la arsuri de stomac. La vegetariani și persoane anemice, utilizarea de suplimente de curcuma modifică absorția fierului alimentar.
Tot în doze mari, curcuma interacționează cu medicamentele anticoagulante și le modifică efectul. Iar datorită conținutului de oxalați se poate lega de calciu și favorizează apariția de calculi renali la persoanele sensibile. Cei care au probleme cu ficatul sau vezica biliară ar trebui să evite consumul de curcuma, altfel riscă o criză.
Asta nu înseamnă că trebuie să eliminăm curcuma din lista noastră de condimente. Dă culoare și gust în supe, curry, mâncăruri de legume, orez, carne albă și pește, paste făinoase și cartofi. Iar pentru cei care suferă de artroză, un vârf de linguriță de curcuma pus în mâncare ajută la scăderea inflamației. Mai mult nu înseamnă mai bun, excesul face rău pe toate planurile și NU, nu ajută la slăbit!", a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News