Mitchell la întâlnirea cu Iohannis: statul de drept, sub lupa SUA

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit marţi, la Palatul Cotroceni, pe Wess Mitchell, asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, care şi-a exprimat speranţa că România va continua progresele pe linia întăririi democraţiei şi a statului de drept.

Potrivit unui comunicat al Administrației prezidențiale, asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice a arătat că în Statele Unite, inclusiv la Casa Albă, preşedintele Klaus Iohannis se bucură de cea mai mare apreciere şi respect pentru ceea ce face pentru România, precum şi de sprijinul deplin al SUA pentru rolul său esenţial în întărirea democraţiei şi a statului de drept România. Wess Mitchell a exprimat speranţa că România va continua progresele pe această linie, subliniind că SUA urmăresc cu atenţie evoluţiile din ţară.

De asemenea, oficialul american a exprimat aprecierea deosebită pentru soliditatea Parteneriatului Strategic cu România, care este aliat de încredere al SUA în NATO, şi a mulţumit pentru modul în care ţara noastră îşi îndeplineşte angajamentele luate în cadru aliat. El a evidenţiat importanţa ca România să rămână un aliat predictibil, stabil şi responsabil, care respectă şi promovează valorile democratice şi statul de drept.

Potrivit comunicatului, preşedintele Iohannis a mulţumit pentru sprijinul constructiv oferit de SUA României, în baza respectului împărtăşit pentru valorile democratice, şi a arătat că va rămâne ferm în apărarea acestor valori şi a statului de drept. Şeful statului a reiterat angajamentul puternic al României şi al său personal pentru aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, pe toate dimensiunile sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel