EXCLUSIV  Mişcarea care lasă PSD-ul descoperit la alegerile prezidenţiale. Iohannis poate muta decisiv

Guvernul Dăncilă
Guvernul Dăncilă

Mişcarea prin care Viorica Dăncilă îi cere, potrivit unor surse, demisia lui Carmen Dan este una riscantă pentru Guvern şi pentru PSD. 

Înlocuirea din funcţie a ministrului de Interne, prin demisie sau demitere, este o mişare riscantă pentru Guvern. Chiar dacă e o încercare de schimbare a imaginii, de temperare a nemulţumirilor diasporei faţă de PSD, îi lasă pe social-democraţi fără ministru de Interne, întrucât Klaus Iohannis nu va accepta nicio propunere, dacă în locului lui Carmen Dan este nominalizat un alt PSD-ist. 

Să dai din mână ministerul de Interne când tu trebuie să organizezi alegerile prezidenţiale de la finele acestui an este o decizie strategică greşită a Vioricăi Dăncilă. Pentru că, în mod evident, Klaus Iohannis nu va accepta nominalizarea PSD şi va muta decisiv, acceptând ca înlocuitor numai un tehnocrat, un om în care să aibă încredere, mai ales că e direct interesat de modul în care se vor organiza alegerile prezidenţiale, el candidând pentru un nou mandat.

Singura soluţie: vot în Parlament pentru un nou Guvern

Singura soluţie ar fi ca Viorica Dăncilă să treacă cu un nou Cabinet prin Parlament, însă dacă va recurge la remaniere, e la mâna lui Iohannis. Dacă PSD nu va avea Ministerul de Interne în mână, condus de către un om al partidului, opoziţia nici nu mai are nevoie să ia guvernarea, controlând, printr-un ministru agreat de către Klaus Iohannis, organizarea alegerilor prezidenţiale. 

Motivul pentru care Viorica Dăncilă ar vrea-o afară din Guvern pe Carmen Dan este acela că face parte din echipa lui Dragnea, oameni care sunt scoşi din cercul de putere al PSD. În plus, partidul încearcă să se spele de ceea ce s-a întâmplat la protestul din 10 august 2018 şi eliminarea lui Carmen Dan ar rezolva, pentru PSD, problema.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel