Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Mircea Diaconu, proiect de amploare pentru România. Discuții cu Guvernul și Parlamentul

Mircea Diaconu, prezent la interviurile DCNews, a vorbit despre proiectul ''Rețea națională de repere ale civilizației spațiului românesc'', inițiat în anul Centenarului.

Mircea Diaconu dorește ca prin proiectul său fiecare cetățean român să afle adevăruri noi despre el, despre civilizația românească. Europarlamentarul susține că a avut deja discuții cu Ministerul Culturii, Ministerul Dezvoltării Regionale, cu primul ministru și Camera Deputaților.

Este un proiect de greutate centenară. Dacă în acest an, în care spunem că sărbătorim, nu se toarnă prima găleată de mortar la acest subiect, este degeaba. E un fel de preocupare a unei generații în legătură cu identitatea noastră, sensul nostru ca ființă națională. 

În titlu este totul. Rețea națională înseamnă o rețea de repere ale civilizației spațiului românesc. Cine a trecut sau a stat, a lăsat un reper, o urmă, o poveste, patrimoniu. Toate acestea cumulate suntem noi, ne aparțin. De aceea spun civilizației spațiului românesc. Din păcate, despre noi, părerile generale care umblă prin eter, glisează de la unii care spun că suntem niște cerșetori și niște mizerii de oameni, trădători universali până la cei care așteaptă ca a doua apariție a lui Iisus Hristor să se petreacă pe țara noastră.

Este vorba de organizare, a organiza ceva ce există și acum pentru a putea descoperi adevăruri despre noi, pentru a le da spre folosință cetățeanului. Câtă vreme nu ajunge, nimic nu e adevărat, nimic nu funcționează.

Am avut discuții cu Ministerul Culturii, Ministerul Dezvoltării Regionale, cu primul ministru, Camera Deputaților. O să mă țin de capul tuturor până când o să ia startul acest subiect., a declarat Mircea Diaconu la DCNews.

Răspunsul integral poate fi urmărit AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel