Mircea Badea: Siguranţa naţională e periclitată foarte grav şi foarte des

Informaţia potrivit căreia, de la începutul anului şi până la 30 aprilie au fost autorizate aproape 1000 de mandate de interceptare, toate din motive de siguranţă naţională, a fost comentată de Mircea Badea.

"881 de mandate pe siguranţă naţională, până la 30 aprilie 2014. Eu aşa, concluzia pe care o trag, siguranţa asta e periclitată foarte grav şi foarte des. Vă daţi seama cât de uşor e cu periclitarea siguranţei naţionale? Uitaţi-vă câte mandate sunt. Cum, prieteni, aşa ceva? Staţi o secundă, poate e un atac atomic. Am senzaţia că e mult mai sensibilă ca înainte, siguranţa asta. De fapt, a fost inclusă ca motiv foarte practic, pentru autorizarea interceptării oricui. O chestie foarte vagă, aproape abstractă, care poate însemna orice, adică nimic" a spus Mircea Badea.

Citește și: Mircea Badea: Îi privesc cu dispreţ pe ăştia de la DNA...

"Spun unii că nu au nimic de ascuns. Ei pleacă de la premisa complet cretină, consideram eu, dar nu mai consider aşa, că cei care au puterea uriaşă de a intercepta, analizează lucrurile în funcţie de legi. Când eşti depozitarul unei asemenea cantităţi de informaţii despre oricine, tu le vei folosi în interesul legii, nu-i aşa?" a mai spus Mircea Badea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel