Mircea Badea: Ministrul Sănătății are dreptate!

Mircea Badea îi dă dreptate ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, care a spus că sistemul de sănătate din România este peste medie, dacă ar fi să ne raportăm la societate în ansamblu ei.

"Hai să luăm toate domeniile din jurul nostru. Unde-i nivelul fiecărui domeniu? România e o țară minunată, merg toate, doar sistemul de sănătate e de porc? Nu. Sistemul de sănătate se înscrie în media ansamblului societății românești. Domnul ministru spune că e chiar peste medie. N-aș putea să fac aprecieri dacă este peste medie sau sub, dar cam pe acolo e.

Am auzit, mai ales după Colectiv, că vrem o țară ca afară, vrem și noi spitale ca în Belgia. Tu știi cât a costat spitalizarea în Belgia? 30 de zile costă 260.000 de euro. Înțelegeți? Noi nu câștigăm ca în Belgia, de aceea nu avem spitale ca în Belgia. Și nici nu plătim impozite ca în Belgia", a spus Mircea Badea, în emisiunea "În gura presei", amintind ulterior și o discuție pe care a purtat-o la Radio ZU cu un bărbat stabilit în Noua Zeelandă de mulți ani. 

"Sună un domn din Noua Zeelandă, la Radio Zu, și spune că este de mulți ani acolo. Spune că e un sistem extraordinar acolo, ai o problemă, vine și te ia cu elicopterul. Te-au luat, te duc la spital, se ocupă, te monitorizează, impecabil totul. Îl întreb cât costă asigurarea pe lună. El zice: 1000 de dolari. Păi, la o mie de dolari pe lună, nu e limpede? 

Deci, domnul ministru al Sănătății are 100% dreptate", a spus Mircea Badea, în emisiunea "În gura presei".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel