Mircea Badea, de acord cu Dan Barna: Te-am pus eu să fii sărac?

Mircea Badea este de acord cu Dan Barna, candidatul la prezidențiale al USR-PLUS, privind studenții. 

Dan Barna, candidatul la prezidențiale al USR-PLUS, a afirmat, la Digi24, într-un dialog cu realizatorul TV Cosmin Prelipceanu, că învățământul de stat ar trebui să aibă finanțare privată.  Cosmin Prelipceanu l-a întrebat pe Dan Barna de ce în România nu poate fi finanțat privat învățământul de stat, adică să existe varianta unui credit pentru cei care nu intră pe locurile subvenționate, pe care să-l plătească studentul după ce termină studiile. Dan Barna a răspuns că-n multe țări dezvoltate acest lucru funcționează și că i se pare un mecanism perfect logic care ”așa ar trebui să funcționeze. 

”Studenții sunt milogi, agresivi și nesimțiți”

”Bă, eu sunt de acord cu asta. Absolut, da! Sistemul lui Dragnea i-a învățat pe mulți dintre studenți și milogi, și agresivi, și nesimțiți. Cu toată dragostea! I-a învățat agresivi, aroganți, dar milogi. Să li se dea, să li se facă. E foarte greșit, în primul rând, pentru ei. Se învață cu niște lucruri care n-au nicio legătură cu viața reală. Apoi ei realizează când vine viața peste ei, că vine, nu-i mângâie pe cap la infinit” a comentat Mircea Badea, în emisiunea ”În Gura Presei”, de la Antena 3. 

Mircea Badea a mai spus, în emisiunea sa, că ”oricine care se revendică a fi de dreapta să spună despre măsuri de dreapta. Sunt atunci când n-ai bani?/ nu/ ghinion.  (...) Adică n-ai bani. Fă bani! Ești sărac? Da. Fă-te bogat! E un concept de dreapta. Te-am pus eu să fii sărac? E problema mea că ești tu sărac? De ce să fie problema mea? (...) În țările civilizate, există asistența socială, adică îți pasă de omul lovit de un necaz, dar sunt oameni care n-au fost loviți de necaz. Ideea de asistență socială e o chestie de civilizație, dar asta că și studenții să meargă gratis cu trenul: hai, mă, am înnebunit dracului de tot? Sau să facă gratis facultatea și să se care în străinezia să muncească. Băi, prietene, tocmai a băgat statul în tine niște bani. Dacă e s-o ardem de dreapta”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel