Mircea Badea a avut dreptate în cazul Colțescu. De altfel, a găsit și omul care merita pedepsit în scandalul cu rasismul

Mircea Badea, reacție după decizia UEFA în scandalul Colțescu / Captură Antena 3
Mircea Badea, reacție după decizia UEFA în scandalul Colțescu / Captură Antena 3

Realizatorul TV Mircea Badea a comentat decizia UEFA privind scandalul în care a fost implicat arbitrul Sebastian Colțescu. 

Inspectorul desemnat de UEFA a stabilit, după cum arată un raport, că folosirea cuvântului „negru” la adresa antrenorului secund al echipei Istanbul Bașakșehir, Pierre Webo, nu reprezintă rasism. 

Mircea Badea a comentat, joi seară, subiectul. Realizatorul TV a afirmat că Sebastian Colțescu, „săracul, n-a zis nimic în apărarea sa. UEFA, de fapt, îmi dă dreptate mie. Din primul moment eu am zis că nu e niciun rasism și că e o prostie să zici că e rasism ce-a făcut Colțescu. Deci UEFA îmi dă dreptate mie, nu lui Colțescu. Colțescu nici n-am auzit să se fi apărat.”

În continuare, Mircea Badea a amintit că, la acea vreme, a dat „toate argumentele pentru care „ăla negru” nu are nicio conotație rasistă. Am arătat multe titluri, multe imagini de la reputate tribune jurnalistice de talie internațională unde, unui cetățean afro-american, dacă îi spui *black*, nu e nicio problemă.”

„De altfel, și mișcarea aceasta care ar putea să câștige Premiul Nobel pentru Pace se numește Black Lives Matters. Nu e nicio problemă să spui black. Nu e niciun cuvânt rasist.”, a subliniat realizatorul TV. 

Badea: Este vorba despre slugărnicia specifică din ADN-ul nostru 

După ce a criticat reacțiile din România, pe care le-a catalogat „complet cretine”, Mircea Badea a vorbit despre „slugărnicia specifică din ADN-ul nostru. 

„Am văzut însă foarte multe reacții în România complet cretine. O spun așa, fără să mă feresc de cuvinte: complet cretine au fost multe dintre reacții. Evident că și incorecte, dar cretin-incorecte. Mă refer și la oficiali cum ar fi președintele FRF, care a avut o reacție penibilă, ministrul Sportului de atunci și mulți alții.”, a mai spus Mircea Badea la „În gura presei”. 

Am și considerat atunci că este vorba despre slugărnicia specifică din ADN-ul nostru. Mămăligoșenia noastră specifică în care, dacă a zis unul care nu e de aici, suntem din prima slugi. Penibil! Iată că am anticipat: Mi-e greu să cred că UEFA va spune că a fost incident rasist. Uite că n-a fost. 

Mă gândeam acum... toate hoardele astea de inepți... Nu e o problemă dacă ești marxist sau progresist sau dacă ești finanțat de Soros. Nu e ilegal, e ok, dar nu e în regulă să ticăloșești. Poți să vii progresist, poți să fii marxist, poți să fii de stânga, dar să ticăloșești... Dacă a zis ăla *black* chiar trebuie să-l scoți rasist din țara ta? Nu e cazul.”, a mai afirmat Mircea Badea.

Apoi, realizatorul TV a atras atenția asupra faptului că nu crede că persoanele care au reacționat dur la adresa lui Colțescu vor încerca, în vreun fel, să se scuze. Ba din contră...

„Acum, de exemplu, UEFA a zis oficial că nu e rasism. Zic și ei: *Domle, nu vă supărați, am fost cam proști. Ne-a luat valul și...*? O să auziți pe vreo unul dintre ăștia? Nu cred! Cred că bagă capul între urechi și își văd cu mult tupeu înainte de ticăloșie.”, a precizat Mircea Badea, joi seară. 

Badea: El e omul pe care eu l-aș sancționa

Mircea Badea a și spus pe cine ar sancționa după acest scandal: chiar pe oficialul echipei Istanbul Bașakșehir, identificat de Colțescu ca „ăla negru”. 

„Colțescu era arbitru de rezervă și a observat că unul făcea panaramă pe bancă acolo, ceva ce nu era conform regulamentului, și l-a sesizat pe arbitrul de centru să-l sancționeze. Asta a fost! Și ăla a zis *Care, frate?*. Și el... *ala negru*

Ăla a zis *stai mă așa, nu profit și eu de moment? Și așa jucăm cu PSG, e și frig, mă și sancționează, măcar să fac panaramă să mă scot. Pe ăla l-a sancționat UEFA? Eu pe ăla l-aș sancționa! Tu, cu istericalele tale penibile, tu întrerupi ditamai meciul de Liga Campionilor? Tu, care erai în culpă făcând panaramă pe bancă mai și întrerupi meciul? Ia stai un pic să te suspendăm pe viață, de exemplu. Ar fi fost o idee.”, a mai spus Mircea Badea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel