Ministrul Radu Oprea, la Haga: Teme de interes pentru România

Ministrul Ştefan-Radu Oprea participă, ca invitat special, la Global Entrepreneurship Summit, la Haga, între 3 și 5 iunie. Evenimentul este organizat de guvernele american şi olandez și este patronat de Regina Maxima a Regatului Ţărilor de Jos.

În cadrul sesiunii plenare şi panel-urilor, ministrul Oprea va aborda teme de interes pentru România şi pentru economia globală, cum ar fi: creșterea capacității guvernelor de a îmbunătăți ecosistemul start-up-urilor, finanțarea modelelor de business inteligente, antreprenoriatul, accesul start-up-urilor la capital și asocierea acestora cu firmele multinaționale, investițiile sustenabile, conectivitatea, industriile viitorului (5G, inteligența artificială).

La Summit, vor mai participa Michael R. Pompeo, secretarul de stat al SUA, Elżbieta Bieńkowska, comisar european pentru piața internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri, Cecilia Malmström, comisar european pentru comerț, și miniştrii comerţului din Olanda, Germania, Franţa şi Finlanda.

Întâlnire cu Sigrid Kaag, ministrul pentru comerț exterior și cooperare pentru dezvoltare al Olandei

În planul relaţiilor cu ţara-gazdă, ministrul Oprea va avea marți o întâlnire bilaterală cu doamna Sigrid Kaag, ministrul pentru comerț exterior și cooperare pentru dezvoltare al Olandei. Ştefan-Radu Oprea va propune relansarea dialogului instituţional pe componenta economică, organizarea unor acţiuni pentru mediile de afaceri din cele două ţări, valorificarea oportunităţilor de cooperare insuficient explorate şi remedierea dezechilibrului din schimburile comerciale bilaterale.

Totodată, reprezentantul Guvernului României va reitera solicitarea adresată autorităţilor olandeze pentru o abordare raţională, imparţială şi echitabilă în ceea ce priveşte aderarea la OCDE şi la Spaţiul Schengen – cu recunoaşterea îndeplinirii criteriilor, a eforturilor şi rezultatelor remarcabile obţinute în acest sens de România.

Aceste argumente sunt, dealtfel, recunoscute de preşedintele Confederaţiei Industriei Olandeze, ai cărei membri se poziţionează, de aproape trei decenii, pe locul 1 între investitorii străini din România, cu un capital înregistrat de aproximativ 10 miliarde euro şi pe locul 8 între partenerii comerciali, cu aproape 5 miliarde euro schimburi bilaterale anuale.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy