Ministrul Muncii, mesaj pentru copiii de pretutindeni

România a pus pe agenda Preşedinţiei pe care o exercită la Consiliul Uniunii Europene tema participării copiilor pentru a stabili un set de reguli comune şi mecanisme structurale la nivel european, care să garanteze dreptul copiilor de a participa la procesul de elaborare a politicilor şi deciziilor care îi privesc, informează un comunicat de presă al Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.

"Copiii sunt viitorul, iar drepturile lor sunt garantate. Cu toate acestea, grija pentru ziua de mâine sau responsabilităţile cotidiene ne fac să uităm uneori că lângă noi sunt copiii noştri, pe care trebuie să îi ascultăm şi să îi ajutăm să îşi construiască propriul drum în viaţă. Realitatea din jur trebuie să ne responsabilizeze şi să ne dea de gândit, astfel încât să reconsiderăm ordinea priorităţilor şi să îi aşezăm pe primul loc. La mulţi ani copiilor de pretutindeni!", transmite ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi.

Acesta este motivul pentru care, în acest an, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale i-a încurajat pe copii să îşi exprime gândurile prin cei patru ambasadori juniori ai României la UE: Ariana, Rareş, Tudor şi Alexandra.

Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale va continua demersurile pentru creşterea implicării copiilor în  procesele de adoptare a deciziilor şi elaborarea politicilor dedicate lor, la nivelul Uniunii Europene. Adunarea Generală a ONU a recomandat în 1954 ca de 1 iunie să fie sărbătorită, în fiecare an, Ziua Internaţională a Copilului, iar din anul 2014, în 2 iunie, România celebrează Ziua Naţională a Adopţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel