Ministrul Economiei trimite Corpul de Control la CE Hunedoara și la Termocentrala Mintia

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, a decis luni să trimită Corpul de Control al Ministrului într-o misiune de inspecție la Complexul Energetic Hunedoara și la Termocentrala Mintia.

„Sunt mai multe aspecte asupra cărora am suspiciuni și pe care le doresc elucidate pe deplin, aspecte deosebit de importante pentru bunul mers al economiei și al sistemului energetic național. Doresc o verificare amplă în legătură cu situația producerii energiei electrice, cu aprovizionarea cu cărbune și în legătură cu stocurile existente, mai ales că am intrat din plin în sezonul rece. Totodată, vreau să văd cum au fost respectate regulile privind oganizarea și funcționarea celor două entități, cum s-au respectat procedurile de achiziții și care este gradul de realizare al investițiilor aprobate", a declarat ministrul Economiei, Virgil-Daniel Popescu.

În același timp, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a arătat că dorește să afle motivele pentru care o parte din angajați nu și-au primit salariile la timp.

"Sunt foarte interesat să aflu de ce managementul Complexului Energetic Hunedoara nu a reușit să gestioneze așa cum este normal plata salariilor. Vreau să transmit un mesaj ferm către angajații CEH: ei trebuie să știe că nu vor avea probleme cu plata salariilor, iar cauzele care au dus la acest incident nefericit și regretabil trebuie remediate, pentru ca situații de acest gen să fie evitate în toată industria", a mai afirmat ministrul Virgil Popescu.

Aproximativ 200 de angajaţi ai Termocentralei Mintia au refuzat să intre în tura de dimineaţă, luni, protestând pentru că nu și-au primit salariile. Potrivit sindicaliștilor, angajații urmau să își ia salariile în 30 decembrie, dar nu au primit banii. În plus, nu ar exista stocuri suficiente de cărbune, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel