Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu a discutat cu omologul maghiar despre situația de la Valea Uzului

Cimitir-Eroi-Valea-Uzului-închis
Cimitir-Eroi-Valea-Uzului-închis

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut, joi, o convorbire telefonică cu omologul său maghiar, Péter Szijjártó, în cadrul discuţiilor fiind abordată situaţia de la cimitirul militar internaţional din Valea Uzului, a anunţat MAE.

"Şeful diplomaţiei române i-a adresat omologului ungar solicitarea de a transmite un mesaj foarte clar comunităţii maghiare de a evita confruntările şi escaladarea tensiunilor. Ministrul Teodor Meleşcanu a evidenţiat importanţa identificării unor soluţii practice care să fie acceptate de întreaga comunitate locală, români şi maghiari deopotrivă şi a subliniat dreptul neîngrădit al fiecărui stat de a-şi comemora eroii îngropaţi în acest cimitir", se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Conform aceleiaşi surse, Teodor Meleşcanu l-a asigurat pe Péter Szijjártó că autorităţile române au luat toate măsurile necesare în acest caz.

"În acelaşi timp, ministrul Teodor Meleşcanu a dat asigurări că sunt luate măsurile necesare pentru a evita escaladarea nedorită a situaţiei, fără a fi necesare intervenţii externe neconstructive în acest sens", se precizează în comunicat. 

Vezi și: Cimitir Valea Uzului, conflict români-maghiari. Chirieac: Ar fi devastator

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel