Ministrul Câciu anunță o creștere a pensiilor „mai mare decât prevede legea”

Guvernul României
Guvernul României

Ministrul de Finanțe a anunțat majorarea pensiilor. Adrian Câciu a declarat că va fi o creștere a pensiilor „mai mare decât prevede legea”.

Declarațiile au fost făcute de Adrian Câciu în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Antena 3 CNN. Ministrul de Finanțe nu a vrut să dezvăluie procentul, dar a dat asigurări că majorarea va exista.

„Vom avea creștere de pensii, cu siguranță. Ea a fost anunțată și rămâne ultima discuție din Coaliție după ce va fi făcut tot bugetul. Nu trebuie să uităm că avem un cuantum suplimentar și la apărare, că avem o serie de elemente de care trebuie ținut cont în sensul în care creșterea economică se reduce de anul viitor, dar creșterea de pensii va fi și va fi mai mare decât prevede legea.

Nu voi spune procentul, pentru că știu că e o întreagă dezbatere pe procent, dar va fi o creștere”, a conchis Câciu.

Revendicările pensionarilor

În această săptămână federațiile naţionale reprezentative ale asociaţiilor de pensionari au organizat la Guvern, dar şi la sediile tuturor prefecturilor din ţară, proteste prin care solicită respectarea obligaţiei constituţională de a creşte nivelul de trai prin creşterea pensiilor.

Protestatarii susţin că acţiunile de protest au la bază refuzul Guvernului de a aproba majorarea pensiilor asigurărilor sociale de stat, precum şi refuzul de a aplica prevederilor Legii nr. 263/2010 referitoare la indexarea pensiilor.

Pe lista cerinţelor se află: creşterea cu 26% a pensiilor începând cu luna noiembrie a acestui an, majorarea valorii punctului de pensie la 1.840 lei, măsuri de sustenabilitate a bugetului asigurărilor sociale de stat, pe anul 2023 aprobat de Parlament sau modificarea actului normativ privind transferul contribuţiilor de asigurări sociale la administratorii privaţi, astfel încât pentru anul viitor să nu se prevadă nicio sumă, estimându-se astfel 12 miliarde de lei care vor rămâne la bugetul de asigurări sociale pentru creşterea pensiilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel