EXCLUSIV  Ministrul Anton Anton, discuție bombă din Guvern: Să nu cumva să credeți că lucrurile au rămas așa!

Guvern
Guvern

Ministrul Energiei, Anton Anton, aflat la cel mai mare eveniment de business, organizat de DCBusiness, site care face parte din trustul DC Media Group, alături de DCNews.ro, a făcut o serie de afirmații cheie.

"35% din populația din România este racordată la rețeaua de gaze naturale, din diverse motive. Nu vreau să comentez motivele pentru care suntem în această situație. Ministerul Energiei a făcut eforturi, și nu mici, de a deschide această piață. Când am venit la minister, piața asta era închisă. Vreau să vă spun... nu vă spun, vă spun totuși. Am avut un răspuns genial la o întrebare: de ce nu facem noi, ministerul organiza, licitațiile pentru cei care au cerut? Era vorba despre vreo 200 de comune. Răspunsul a fost: că nu putem! De ce nu putem? Pentru că legislația nu este aranjată corespunzător.

Foarte bine... Și ce soluții avem: Răspunsul a fost: n-avem! Să nu cumva să credeți că lucrurile au rămas așa. Dimpotrivă! Acum avem soluții, ne zbatem! Suntem pe drumul cel bun și cred că de acum încolo, consumatorii pot să se racordeze, primarii au dreptul acum să organizeze ei licitații. Monopolul acesta al ministerului a dispărut. Nu mai există. Și cred că așa este normal”, a declarat Anton Anton în cadrul evenimentului.

Urmăriți evenimentul aici:

Evenimentul, ce are loc la Crowne Plaza Hotel, strânge cei mai importanți jucători din domeniul energiei. "Noua strategie energetică, o provocare pentru jucătorii din piață. Ce câștigă consumatorul?" este tema dezbaterii care îi aduce, în același loc, pe ministrul Energiei, Anton Anton, trei secretari din acelați minister: Dorel Vișan, Robert Tudorache, Andrei Petrișor Maioreanu.

La eveniment mai participă directori importanți din domeniul Energiei: directorul Electrica, Georgeta Corina Popescu, Transelectrica, Adrian Rusu, Romgaz, Adrian Volintiru, Transgaz, Ion Stelian, Hidroelectrica, Bogdan Badea.

Este primul eveniment DCBusiness, abia lansat pe piața media ce se ocupă de domeniul economic, și aduce la un singur loc cei mai importanți jucători din România din domeniul energetic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel