Ministrul agriculturii care și-a dat DEMISIA în urma unui ordin ILEGAL de UCIDERE

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul danez al alimentaţiei şi agriculturii, Mogens Jensen, şi-a anunţat miercuri demisia din cauza pierderii sprijinului deputaţilor în urma unui ordin ilegal de sacrificare a 17 milioane de nurci din crescătorii, transmite Reuters.

'L-am informat astăzi pe prim-ministru (Mette Frederiksen) că doresc să demisionez din guvern. Îmi dau seama că nu există sprijinul necesar pentru mine în rândul partidelor parlamentare', a scris Jensen pe Twitter.

Gestul său survine în timp ce guvernul se confruntă cu cea mai mare criză de până acum din timpul pandemiei după ce a ordonat fără bază legală sacrificarea tuturor nurcilor din crescătorii, pentru a împiedica transmiterea unei tulpini noi, mutante, a coronavirusului SARS-CoV-2.

'Este înţelept că Mogens Jensen se retrage. Nu era nicio altă cale de a merge înainte', a reacţionat miercuri pe Twitter liderul Partidului Popular al Socialiştilor, Pia Olsen Dyhr, aliat al guvernului minoritar.

Autorităţile daneze au ordonat la începutul lunii sacrificarea a 17 milioane de nurci, avertizând că o tulpină recent depistată la aceste animale din crescătorii şi la oameni ar putea face ineficiente viitoare vaccinuri anti-COVID, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel