Ministrul Agriculturii, ajutor pentru fermieri. Jumătate din rata dobânzii, plătită din fondul de garantare

Ministerul Agriculturii lucrează la un pachet complet de sprijin, respectiv un fond de creditare şi unul de garantare, pentru a compensa pierderile celor din agricultură şi industrie alimentară.

"În paralel cu schemele de sprijin anunţate, lucrăm şi la alte modalităţi de sprijin pentru a compensa pierderile celor care lucrează în agricultură şi industrie alimentară şi sunt afectaţi de evoluţia pandemiei. Şi aici avem aproape definitivat un fond de creditare, astfel încât să intervenim şi să plătim jumătate din rata dobânzii, dar şi un fond de garantare, ca să avem pachetul complet şi scheme de sprijin pentru compensarea pierderilor. Foarte mulţi fermieri ne-au spus că nu doresc neapărat un sprijin sub orice formă, ci ei doresc mai mult să fie stimulaţi să îşi poată continua producţia, să aibă nişte facilităţi la creditare şi noi să garantăm acele credite ca ei să îşi continue activitatea", a precizat Adrian Oros, conform Agerpres.

Sprijin de milioane de euro

El a mai anunţat marţi lansarea unor măsuri de sprijin, în valoare totală de 16,7 milioane de euro, pentru investiţii în procurarea de instalaţii de dezinfecţie, autoutilitare pentru probe şi dotarea laboratoarelor, dar şi pentru refacerea terenurilor agricole şi a potenţialului de producţie afectat de dezastrele naturale.

De asemenea, România poate cheltui 1% din totalul fondurilor alocate pentru dezvoltare rurală, respectiv 80 de milioane de euro, pentru sprijinirea fermierilor şi agricultorilor afectaţi de criza Covid-19, dar şi să apeleze la măsura europeană privind stocarea privată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel