Urmărește emisiunea live


Milano. Lupte de stradă față de Expoziţia Universală

Incidente violente, vineri după-amiază, la Milano, între poliţie şi zeci de persoane care purtau cagule şi măşti de gaze în timpul manifestaţiei opozanţilor faţă de Expoziţia Universală, relatează AFP.

Manifestaţii au dat foc la mai multe maşini şi pubele, au aruncat cu petarde, fumigene şi pietre în poliţişti, care au ripostat cu gaze lacrimogene.

Manifestanții denunţă risipirea banului public şi recurgerea la muncitori săraci şi la voluntari. Reuniţi într-o piaţă din oraş, manifestanţii s-au deplasat însoţiţi de o fanfară şi de militanţi deghizaţi.

Potrivit organizatorilor, la manifestaţie s-ar fi strâns aproape 30.000 de persoane, însă poliţia n-a făcut nici o estimare.

Unii dintre protestatari au  spart vitrinele unei bănci şi ale unei agenţii imobiliare, şi au scris Expo-mafia pe pereţii unui restaurant McDonald, unul dintre partenerii Expoziţiei, care şi-a deschis porţile în cursul dimineţii la Milano.

Circa 140 de țări participă la evenimentul care va dura până la sfârșitul lunii octombrie și se desfășoară pe o suprafață de un milion de metri pătrați, având ca temă oficială "Hrănirea planetei, energie pentru viață".

80 de pavilioane la Expoziția Universală

În cele șase luni sunt așteptați circa 20 de milioane de vizitatori, Italia sperând să câștige în imagine prin acest eveniment care ar trebui să contribuie și la relansarea economiei italiene. Expoziția nu se bucură însă de aprecieri unanime. Unii nu sunt de acord cu prezența însemnată printre sponsori și parteneri a unor mari companii multinaționale din domeniul agro-alimentar, considerată contradictorie în raport cu mesajul umanist al manifestării.

Expoziția numără în total 80 de pavilioane, dintre care 54 administrate direct de țări, nouă destinate unor produse precum cafeaua și orezul, iar altele găzduind firme și organizații ale societății civile.

Italia speră să câștige 10 miliarde de euro

Un bilet individual costă între 27 și 39 de euro, prețul fiind mai mic pentru grupuri și familii. Au fost vândute până acum circa 10 milioane de bilete, potrivit premierului Renzi. Italia speră în încasări de 10 miliarde de euro, dintre care 5 miliarde din turism, principalii beneficiari fiind orașul Milano și regiunea Lombardia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel