Mii de oi, moarte pe nava Queen Hind. Tudor Ionescu: Instituţiile statului român le-au ucis şi torturat

Secretarul general adjunct al ALDE, Tudor Tim Ionescu, a declarat că statul român poartă principala vina în tragedia din portul Midia, unde o navă cu peste 14.000 oi la bord s-a înclinat, iar cea mai mare parte dintre animale au murit înecate. 

"Voi repeta cu destul de mare regret ce am spus şi în cazul ursului de la Harghita. Instituţiile statului român au torturat şi ucis peste 14.000 de oi. Se pare că vasul a fost supraîncărcat, DSV Constanţa a autorizat transportul, la fel şi ANSVSA, şi cred că sunt instituţiile care poartă vina cea mai mare", a declarat Tudor Ionescu la Antena 3. 

Certuri cu fostul ministru al agriculturii

"E de menţionat că acest transport face parte dintr-un contract semnat de Guvernul Dăncilă la începutul anului, de export a 200.000 oi în ţările arabe. 60.000 de oi au fost deja exportate în vară. Am avut contre cu ministrul Agriculturii de atunci, dl Daea, şi cu fostul preşedinte al ANSVSA, Geronimo Brănescu, spunându-le că aceste transporturi încalcă regulamentele UE, în sensul în care animalele nu pot fi transportate la temperaturi peste 30 de grade", a mai spus consilierul general al Capitalei. 

Soluţia pentru economia României

"Pentru cele 60.000 de oi din vară e prea târziu. Pentru acestea 14.000 la fel, e prea târziu. Mai sunt, însă, încă aproape 125.000 oi care mai pot fi salvate, iar soluţia e simplă. Parlamentul şi Guvernul trebuie să dea o lege, OUG, ce doresc, pentru interzicerea exportului de animale vii. Iar pentru cei care vor spune că asta ar periclita activitatea economică a României, le spun că dacă s-ar face sacrificarea pe teritoriul naţional, ar aduce mai multă plus valoare. Pentru că am avea locuri de muncă şi valoare adăugată pe aceste animale", a conchis Tudor Ionescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel