Descoperire. Mii de cartușe de infanterie, la un centru de copii

Pirotehniștii au fost alertați că, în curtea unui centru pentru copii, au fost descoperite peste 2000 de cartușe de infanterie

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Anghel Saligny”  a fost angrenată în trei misiuni de asanare. Una dintre cele mai dificile a avut loc la un Centru de zi pentru copii, din județul Vrancea, unde o echipă de muncitori au descoperit, în timp ce săpau groapa pentru o fosă septică, mai multe cartușe de infanterie de calibrul 7,92 mm. Numărul mare de cartușe, respectiv 2133, a necesitat o operațiune mai amplă care a durat toată noaptea și a fost continuată și în această dimineață. 

Alte cinci proiectile, descoperite în două locații 

Autoritățile au intervenit, tot ieri, la asanarea a cinci proiectile. Unul, de 152 mm, a fost găsit, în aporpiere de Focșani, de un cetățean în timpul lucrărilor agricole, iar celelalte patru, cu un calibru de 85 mm, au fost descoperite de un localnic în comuna Sihnlea din Vrancea, conform Adevărul.

În această perioadă, în zona Vrancea, au fost descoperite mai multe proiectilem de diverse dimensiuni, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel