EXCLUSIV  Metroul din Drumul Taberei, o nouă amânare. Răzvan Cuc: Vor să dea vina pe PSD. Cineva să pună piciorul în prag

Răzvan Cuc, ministru al Transporturilor în Guvernul Dăncilă, a criticat o nouă posibilă amânare la magistrala 5 de metrou, Drumul Taberei, şi afirmă că "cineva trebuie să pună piciorul în prag". 

Răzvan Cuc a afirmat, pe marginea informaţiilor conform cărora inaugurarea magistralei 5 de metrou ar urma să fie din nou amânată din cauza unor infiltraţii de apă în subteran, că "cineva trebuie să pună piciorul în prag", dar şi că premierul Ludovic Orban nu ar trebui să mai accepte amânări. 

"Eram convins că aşa se va întâmpla. După vizita premierului Orban la magistrala 5, în noiembrie anul trecut, am anunţat că prin vizita sa acolo se va prelungi foarte mult finalizarea. Firma respectivă îşi dăduse acordul să finalizeze, dar din dorinţa sa de a da vina pe PSD cu ceva a acceptat scuzele pe care i le-a înfăţişat constructorul la acea vizită. În incompetenţa sa, nu şi-a dat seama de un lucru. Că ar fi trebuit să acţioneze ca un prim-ministru român, care se bate pentru bucureşteni şi să le spună 'aţi semnat că veţi pune în funcţiune, că asta nu înseamnă şi finalizare ci doar că se va circula cu garniturile de tren pe cele 10 staţii'. Ori el a cauţionat ce fac firmele străine în România de mult timp, şi aici nu ştiu dacă a avut interese personale sau nu.", a declarat Răzvan Cuc în exclusivitate pentru DCNEWS. 

"Cineva trebuie să pună piciorul în prag"

"El a încercat să dea un subiect de presă, că PSD şi Cuc au promis şi nu au făcut. Nu! Cuc avea o înţelegere cu directorul Metrorex şi cu firma străină să pună în funcţiune cele 10 staţii. S-a zis că s-a găsit un izvor şi trebuie să mai lucreze. E o inepţie! Vorbim de firme puternice care nu se lovesc de aşa ceva, e un episod foarte mărunt ce au indicat ei. Eu eram convins că dacă intră în menghina amânărilor cu o firmă străină, situaţia se va perpetua foarte mult. 

Feelingul meu este că nu se va da drumul în iunie şi că se va amâna, venind tot cu scuze lamentabile, că tot PSD-ul e de vină cu ceva. Că atât ştiu ei să zică! E totuşi un proiect pornit în 2013, suntem în 2020 şi el nu e terminat, cineva trebuie să pună piciorul în prag.", a mai spus fostul ministru. 

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. 

VEZI ŞI Metroul din Drumul Taberei, o nouă amânare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel