Mercedes AMG One a intrat în producţia de serie. "Este cel mai ambiţios proiect"

Facebook Mercedes AMG
Facebook Mercedes AMG

Mercedes a început producţia în serie a modelului AMG One, hypercar-ul cu tehnologie de Formula 1. 

Doar 275 de unităţi vor fi produsă, iar primele maşini vor fi livrate clienţilor spre finalul anului 2022. 

Hypercar-ul care foloseşte tehnologie de pe maşinile din Formula 1 este propulsat de un motor turbo V6, de 1,6 litri şi patru motoare electrice. 

"Mercedes AMG One este cel mai ambiţios proiect pe care l-am luat vreodată, de la dezvoltare la producţie. Marchează un punct de referinţă în strategia de succes a Mercedes spre un viitor electric. Producţia acestei serii limitate este o provocare cu adevărat unică. Pentru prima dată, acest hypercar aduce tehnologie din Formula 1 şi combină performanţa cu eficienţa", a transmis Phillipp Schiemer, preşedintele Consiliului director al Mercedes AMG GmbH

Nevera, hypercarul de peste 1900 cp care atinge 100 km/h în mai puţin de 2 secunde, a intrat în producţie

Compania croată Rimac a început producţia hypercar-ului Nevera. Maşina are peste 1900 de cai putere şi atinge 100 km/h în mai puţin de două secunde. În plus, este un model sută la sută electric. 

Potrivit celor de la Rimac, maşina este produsul „a cinci ani de dezvoltare și testare, trei generații de tehnologie de propulsie, 18 prototipuri, 45 de teste fizice de impact și peste 1,6 milioane de ore colective de cercetare și dezvoltare”.

Rimac va produce 50 de astfel de maşini pe an pentru următorii trei ani, iar primele 50 de exemplare au fost deja vândute. Fiecare astfel de maşină, transmite compania, se asamblează în cinci săptămâni. 

Caroseria lui Nevera este realizată integral din fibră de carbon. Clienții au la dispoziție o paletă de 36 de nuanțe diferite pentru exterior și pot chiar să comande o culoare unică. La interiorul regăsim piele Alcantara, accente contrastante si finisaje metalice. Rimac promite ca fiecare dintre cele 150 de exemplare Nevera să fie unic.

Din punct de vedere tehnic, noul Rimac Nevera vine cu un sistem de propulsie format din patru motoare electrice. Acestea generează împreună 1.914 CP și 2.360 Nm de cuplu. În aceste condiții, hypercar-ul cu emisii zero este capabil să realizeze sprintul 0-100 km/h în doar 1,85 secunde. De asemenea, Nevera parcurge un sfert de milă în 8,582 secunde, scrie Promotor.ro.

APIA: Autoturismele 'electrificate' au ajuns, în România, la o cotă de piaţă de 20,4%, în primul semestru

Numărul autoturismelor noi înmatriculate în România, în primul semestru al acestui an, a crescut cu 23,2% faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent, un salt spectaculos fiind consemnat de autoturismele ecologice, care au ajuns la o cotă de piaţă de 20,4%, arată datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), prezentate, miercuri, într-o conferinţă de presă.

'APIA constată cu bucurie o evoluţie pozitivă a pieţei de maşini noi din România în prima jumătate a anului 2022, având o creştere semnificativă faţă de perioada similară a anului trecut. Organizaţia noastră a susţinut activitatea operatorilor din business-ul auto - importatori, dealeri, agenţi - în faţa autorităţilor, pentru a oferi clienţilor condiţii cât mai bune. În ciuda multiplelor crize prin care trece industria auto la nivel global, APIA a reuşit să aibă un dialog constructiv cu ministerele şi agenţiile guvernamentale, care să ofere mai multă predictibilitate pentru consumator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel