Medvedev: Întregul sistem de securitate al Europei este ameninţat

Premierul rus Dmitri Medvedev a spus la Soci, la Forumul Internațional de Investiții, că "Întregul sistem de securitate al Europei este ameninţat. Suntem cea mai mare țară din lume, o putere nucleară", scrie Ria Novosti.

Premierul rus participă la Soci la Forumul Internațional de Investiții care se desfășoară în perioada 18-21 septembrie. Forumul este dedicat unui dialog costructiv între reprezentanții mediului de afaceri și oficiali guvernamentali, punându-se accent pe dezvoltarea economiei globale și prezentarea proiectelor de investiții în Rusia.

"Statele occidentale se pare că au uitat că Rusia, ca stat suveran, are dreptul să-şi stabilească şi să-şi urmeze interesele naţionale", a reproşat şeful Guvernului rus. "Am sentimentul că Occidentul a uitat faptul că Rusia are propriile interese naţionale", a explicat Medvedev.

Securitatea europeană reprezintă o preocupare importantă pentru NATO, care și-a făcut din ce în ce mai simțită prezența în apropierea granițelor rusești. Potrivit Ria Novosti, relațiile dintre UE și Rusia s-au răcit în urma crizei din Ucraina.

Citește și: Kiev: 4.000 de militari ruși, comasați la frontiera Crimeei cu Ucraina 

El i-a acuzat de subminarea stabilităţii sistemelor financiar şi comercial. "Un lucru este sigur. Stabilitatea sistemelor globale financiar şi comercial este demolată în prezent. Însă, fără îndoială, acest proces poate încă să fie oprit", a adăugat Medvedev.

Washingtonul şi Bruxelles-ul au impus săptămâna trecută noi sancţiuni Rusiei, pe care o acuză de implicare în criza din Ucraina. Rusia a răspuns în august cu un embargo asupra exporturilor de produse alimentare provenind din Uniunea Europeană (UE) ca răspuns la aceste valuri succesive de sancţiuni. Reprezentantul special al preşedintelui francez pentru Rusia Jean-Pierre Chevènement a pledat joi pentru anularea, în anumite condiţii, a sancţiunilor europene impuse Moscovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel