EXCLUSIV  Mediul de afaceri în România vs. Germania. Nancu (FNGCIMM): Într-o economie sustenabilă nu trebuie să existe măsuri de austeritate / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM, a vorbit despre productivitatea mediului de afaceri din România.

Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii S.A. – IFN (FNGCIMM. S.A. – IFN), a fost invitat la DC News, unde a vorbit despre productivitatea mediului de afaceri din România:

„Am făcut un studiu privitor la rata de multiplicare în economie a mediului de afaceri. Cifra de afaceri la toate companiile din România este de 1920 de miliarde de lei. Produsul Intern Brut al României, în anul 2021, a fost de 1420 de miliarde de lei. Din acest lucru rezultă că ponderea valorii adăugată la un leu din PIB, mediul de afaceri a mai adus 0,67, adică 67 de bani.

Tot ce înseamnă aceste instrumente financiare de stopare a crizei, întotdeauna într-o economie sustenabilă măsurile nu sunt de austeritate, ci de încurajare a celor care produc valoare adăugată, adică mediul de afaceri.Efectul de multiplicare în Români, la un leu procesat de mediul de afaceri este de 67 de bani. În Germania, efectul de multiplicare este de 4 ori mai mare. La un euro, ei mai aduc 4 euro.

Acest lucru înseamnă productivitate, iar productivitatea începe de la cheltuieli. Statul Român cheltuie mai mult decât produce. Prin noile produse pe care le vom face vrem să aducem la nivelul mediului de afaceri instrumente financiare precum IMM Invest. IMM Invest, spre deosebire de toate celelalte programe care au existat, nu e cu bani de la bugetul de stat. Statul suportă timp de un an acea dobândă. Restul banilor sunt de la instituțiile financiar-bancare, iar mediul de afaceri trebuie să-i returneze“, a spus, la DC News, Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii S.A. – IFN (FNGCIMM. S.A. – IFN).

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Avantajele Programului Noua Casă. Nancu (FNGCIMM): Nu mai este un avânt, dar programul merge în parametrii normali / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel