EXCLUSIV  Avantajele Programului Noua Casă. Nancu (FNGCIMM): Nu mai este un avânt, dar programul merge în parametrii normali / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM, a spus care sunt cele trei avantaje ale programului Noua Casă.

Invitat la DC News, Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii S.A. – IFN (FNGCIMM. S.A. – IFN), a vorbit despre avantajele programului Noua Casă.

„Prima Casă oferă trei avantaje: ai cel mai mic avans, 5%; ai garanția Statului, de 50% sau 60%; ai TVA-ul cel mai mic, adică 5% la locuințe până în 140.000 de euro.

Este clar că e un ajutor pentru cei care nu-și permit. Și dobânda la Noua Casă este cea mai mică. Ea este în funcție de IRCC+ maxim 2 punte procentuale. Sunt programe care vin să  sprijine economia.

La Prima Casă, 332.000 de români și-au achiziționat, din 2009 până în prezent, o locuință. 3/4 credite au fost pe Programul Noua Casă.

A fost și un efect pe orizontală și s-a construit foarte mult.

Anul acesta am ajuns la 508 credite aprobate. E clar că nu mai este avântul acela în care în două luni, precum în 2021, să se epuizeze bugetul. Acum, programul merge și parametrii normali și așa ar trebui să meargă.

În momentul în care vedem că programul Prima Casă nu mai merge, este ca o radiografie s stării de sănătate. Unde vezi problemele economiei? Le vezi la IMM-uri, unde se creează 90% din Produsul Intern Brut, pentru că acolo mediul de afaceri se confruntă cu astfel de probleme.

Anul acesta mergem pe aceleași reguli și rămâne valabil să nu ai o locuință mai mare de 50mp. “, a explicat Dumitru Nancu.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Eveniment în premieră în România. Nancu (FNGCIMM): În sediul Guvernului vor veni bancheri din 48 de țări / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel