Germania ar putea interzice ChatGPT

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Autoritățile germane ar putea interzice ChatGPT, din cauza problemelor de securitate a datelor.

Autoritățile de reglementare de stat din Germania au început o investigație privind conformitatea ChatGPT cu legile GDPR, a declarat Agence France Presse, citată de Cryptoslate.

„Vrem să știm dacă a fost efectuată o evaluare a impactului privind protecția datelor și dacă riscurile privind protecția datelor sunt sub control.”, a spus Marit Hansen, comisar pentru statul german Schleswig-Holstein,

Autoritățile de reglementare din regiune așteaptă un răspuns din partea companiei de dezvoltare a ChatGPT, OpenGPT, până pe 11 iunie. Nu este clar dacă ancheta va obține sprijin din alte regiuni.

Și alte țări UE au luat măsuri. Italia a interzis ChatGPT din cauza problemelor de confidențialitate la sfârșitul lunii martie. Italita a spus că ar putea ridica interdicția dacă OpenAI își îndeplinește cerințele, cum ar fi adăugarea de verificare a vârstei și actualizări la politica de confidențialitate a platformei.

De cealaltă parte, Franța și Spania analizează nivelul de conformitate al instrumentului AI.

Confidențialitatea este problema principală

Țările care sunt membre ale UE aplică legile Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR). Aceste reguli urmăresc să se asigure că utilizatorii au dreptul de a accesa, modifica și șterge datele cu caracter personal – cel din urmă fiind cunoscut sub numele de „dreptul de a fi uitat”.

Deoarece ChatGPT preia și afișează date din diverse surse, ar putea fi dăunătoare confidențialității utilizatorilor dacă datele personale sunt colectate sau partajate accidental de sistem.

De fapt, astfel de incidente au avut deja loc de mai multe ori, OpenAI ajungând chiar până la a dezactiva ChatGPT în timpul unui incident de confidențialitate din martie.

Vestea vine pe măsură ce companiile cripto încep să folosească instrumentele AI și chatboții. Visa a declarat că angajează un inginer software care să lucreze cu AI și blockchain, în timp ce Binance a lansat un chatbot pentru educația utilizatorilor numit „Sensei”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel