Medicii veterinari amenință cu greva!

Medicii veterinari amenință cu greva. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că ANSVSA refuză semnarea unui contract colectiv de muncă.

”Intalnirea a fost convocata de urgenta ca urmare a refuzului conducerii ANSVSA de a accepta solicitarea Federatiei Sindicale a Veterinarilor din România privind redactarea in forma corecta, in consonanta cu obiectivele si strategia ANSVSA, a documentului de „reorganizare" pe care conducerea ANSVSA incearca sa o promoveze prin Hotarare de Guvern.

Urgenta se datoreaza si refuzului constant al conducerii ANSVSA de a declansa negocierile pentru semnarea unui Contract colectiv de munca.

Presedintele-Secretar de stat al ANSVSA, Radu ROATIS, invitat la intalnire, a considerat oportun, ca dupa prezentarea sa succinta, sa paraseasca lucrarile in momentul in care sindicalistii i-au cerut expres explicatii privind proiectul domniei sale referitor la „reorganizarea" institutiei.

Solicitarile FSVR adresate domnului Presedinte - Secretar de stat al ANSVSA sunt:

Integrarea in proiectul de HG referitor la reorganizare a solicitarilor FSRV, realizarea in vederea redactarii proiectului a unei consultari reale cu organizatiile profesionale si sindicale (CMVRO si AGMVR), conform prevederilor legale (Legea dialogului sindical 62/2011), avand in vedere ca in momentul de fata, asa cum se prezinta documentul, eventuala sa validare in sedinta de guvern va duce la bulversarea sistemului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor.

Redeschiderea si finalizarea negocierii Contractului colectiv de munca.

Consiliul National al FSVR a luat act de faptul ca la nivelul Conducerii ANSVSA nu exista nicio intentie de a se consulta la nivel de structuri interne si specialisti proprii, respectiv de a se consulta cu partenerii de dialog social intr-o dezbatere publica serioasa, bazata pe principiile programului Guvernului Romaniei „Romania competitiva" cu privire la proiectul de reorganizare a serviciilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor si in consecinta a luat urmatoarele decizii:

Consiliul National al FSVR a hotarat mandatarea Biroului executiv, prin Presedintele FSVR, pentru a retransmite criticile proiectului de reorganizare asumat si solicitarile scrise de realizare a dezbaterii publice, precum si solicitarea de a initia de urgenta masuri pentru corectarea deficientelor cunoscute ale sistemului si care trebuie si pot foarte usor sa fie corectate numai prin decizii de Presedinte ANSVSA.

Consiliul National al FSVR a hotarat mandatarea Biroului executiv de a stabili si initia forme de protest adecvate in functie de evolutia situatiei, mergand pana la blocarea activitatii Sistemului Veterinar din Romania.
Consiliul National al FSVR a hotarat mandatarea Biroului executiv, prin Presedintele FSVR, pentru inregistrarea conflictului de munca datorat refuzului de negociere a Contractului colectiv de munca.

Prezent la lucrari, Bogdan Iuliu HOSU, presedinte CNS „Cartel ALFA", considera ca proiectul de HG va genera:
o bulversare excesiva a serviciilor veterinare prin schimbarea atributiilor directorilor din teritoriu, o crestere a costurilor de admnistrare si, nu in ultimul rand, o politizare excesiva in prag de elegeri pe care sistemul veterinar din Romania nu a cunoscut-o pana acum.

„Situatia este oarecum similara cu cea din invatamant, unde se urmareste schimbarea tuturor directorilor din sistem. Este o mare greseala sa judeci politic intreaga administrare a unui sistem, acum in prag de alegeri. Ii arunci in aer si ii lasi asa, pentru ca practic nu mai este timp de reorganizare pe orice tip de principii ai vrea sa aplici. Mai mult, aceste asa-zise principii care stau la baza reorganizarii ANSVSA nu au nicio legatura cu principiile asumate de Guvern in Programul Romania Competitiva".

Mentionam ca toate asociatiile profesionale, sindicale, reprezentanti ai Camerei Deputatilor si anagajati in ministerele avizatoare se opun acestui proiect”, se arată într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel