Mazăre, reclamat de DNA: Nu credeam că se va ajunge chiar aici

Primarul Constanței, Radu Mazăre, spune că a înjurat un procuror DNA pentru că este nemulțumit de cum îl tratează Direcția Națională Anticorupție, făcând referire la momentul în care mascații l-au ridicat în timp ce se afla la un restaurant.

"Nu m-am gândit că se va ajunge chiar atât de departe. Nici înjurătura nu era așa de rea (...) La un moment dat mai scapă revolta din tine. Acuma, să mă ierte Dumnezeu, am criticat faptul că am fost ridicat, știe o țară întreagă, cu mascați de la masă pe motiv de urgență. De-aia nu mi-a fost înmânată nicio citație. Eu, de zece ani, de când sunt citat, mă prezint frumos în fața procurorilor", a declarat Mazăre, luni, la Antena 3.

DNA l-a reclamat luni pe Radu Mazărela Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru săvârşirea infracţiunii de presiuni asupra justiţiei, pentru afirmaţiile pe care le-a făcut, vineri, în cadrul conferinţei extraordinare a PSD.

Traian Băsescu, prima reacție la înjurătura lui Radu Mazăre

Procurorii au făcut denunțul în baza controversatului articol 276 din noul Cod Penal. Potrivit acestuia,  este incriminată fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare în curs, face declaraţii publice nereale referitoare la săvârşirea de către organul de urmărire penală a unei abateri disciplinare grave legate de instrumentarea respectivei cauze, în scopul de a-l influenţa sau intimida.

Mazăre spune că se așteaptă să devină ținta preferată a DNA.

"De-atunci (momentu în care a fost ridicat de mascați - n.r) și până acum au trecut cinci luni de zile și caracterul ăsta de urgență nu l-am mai observat în dosar. Mă aștept acum din partea DNA să înceapă iar o activitate extraordinar de febrilă pe dosarul ăsta sau pe altele împotriva mea ca să demonstreze că sunt vânatul lor de bază", a mai spus Mazăre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel