Măştile, obligatorii după 15 mai. Adrian Câciu, AVERTISMENT: Oamenii sărăcesc. Degeaba scade inflaţia

Economistul Adrian Câciu a lansat un avertisment cu privire la puterea de cumpărare a românilor după 15 mai, când măştile vor deveni obligatorii. 

"Începând de vineri, 15 mai, fiecare persoană care merge la cumpărături și/sau cu mijloace de transport în comun va trebui să cheltuiască, în medie, 180 lei pe lună pentru achiziția de măști de protecție.

Asta echivalează cu o scădere a puterii de cumpărare cuprinsă între 5,9%(pentru persoanele cu venituri la nivelul salariului mediu) si 13,8% pentru cei cu salariul minim(peste 1,7 milioane persoane). Pentru pensionari, costul reprezintă o scadere a puterii de cumpărare cu peste 16%.

Cu alte cuvinte, degeaba scade inflatia, daca impui costuri suplimentare populatiei. Oamenii sărăcesc!", a scris Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook. 

"Oamenii plătesc asigurări de sănătate şi nu beneficiază"

"Vrei să impui o măsură ca stat? Susține-o și asigură gratuit măștile. Oamenii cotizează lunar la asigurari de sănătate si nu beneficiază, în marea lor majoritate, de nici un serviciu medical pentru că nu au nevoie.

Așa se induce criza. Întâi somaj tehnic încurajat de stat pe bani putini apoi costuri cu măștile. Grav!

La asta adaugi crearea inflatiei ulterioara prin costuri la antreprenori. Daca vor crește costurile cu 10% pe materiale sanitare și dezinfectanți, aceste costuri se vor regăsi în prețuri. Care vor crește proportional.

Și uite cum îți bagi inflatia în casă, ceea ce inseamna o noua scadere a puterii de cumpărare doar pentru că ai mentalitate de sanepid. E și mai grav!

Și mai e ceva grav: prin măsura asta încurajezi importurile de materiale sanitare, cresti deficitul comercial si pe cale de consecință deficitul de cont curent.", a mai scris economistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel